search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:39
MENU CLOSE

Μηταράκης: Όσοι φτάνουν στη χώρα τα τελευταία 24ωρα κρατούνται

03.03.2020 13:37
Μηταράκης: Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή - Θα δούμε πού θα γίνουν τα κλειστά κέντρα  - Media

 

Για τις εξελίξεις στο προσφυγικό μίλησε στο Open TV ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος υποστήριξε για τα νησιά ότι «αποσυμφόρηση γίνεται συστηματικά, σε χαμηλούς τόνους, ώστε να μην αποτελέσει θελκτικό παράγοντα για τις ροές.

Αντιμετωπίσαμε τις αυξημένες ροές Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου με ισόποση αποσυμφόρηση. Από το β’ εξάμηνο του 2019 έως σήμερα, έχουν μετακινηθεί από τα νησιά 18.700 άτομα».

Για τα κλειστά κέντρα στα νησιά, ο Ν. Μηταράκης υποστήριξε ότι «για λόγους ασφαλείας, θα ήταν πολύ σημαντικό να είχαμε ήδη κλειστά κέντρα» και πρόσθεσε ότι «αυτοί που φθάνουν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας δεν υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου, κρατούνται και θα μεταφερθούν στα ΠΡΟΚΕΚΑ».

«Είναι δική μας ευθύνη η προστασία των συνόρων μας και του ελληνικού λαού. Είναι μια δύσκολη μάχη που δίνουν τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες δυνάμεις. Ήδη, βλέπουμε καλά αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

«Ζητάμε την ευρωπαϊκή στήριξη, αλλά είναι δική μας ευθύνη η προστασία των εθνικών συνόρων και του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Ν. Μηταράκης, αποτρέποντας μέχρι στιγμής περίπου 26.000 προσπάθειες παραβιάσεων των συνόρων.

«Η αναστολή της διαδικασίας ασύλου στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι η χώρα μας δε θεωρεί όσους εισέρχονται παράνομα ως πρόσφυγες. Αντίθετα, πρόκειται για άτομα που εκμεταλλεύεται η γείτονα χώρα, προκειμένου να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Σε αυτό είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε» επισήμανε.

Σε ερώτηση για το τι θα ζητήσει η χώρα από το αυριανό Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, ο Ν. Μηταράκης απάντησε ότι «ζητάμε στήριξη και στην προστασία των συνόρων, αλλά και στα έκτακτα μέτρα που έχουμε λάβει. Επιπλέον, ζητάμε την άσκηση πίεσης προς τη Τουρκία, ώστε να σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Αυτή τη στιγμή, η γείτονα χώρα διαδίδει ψευδείς ειδήσεις και εργαλειοποιεί ανθρώπους, για να εκβιάσει την Ευρώπη».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10