search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:22
MENU CLOSE

Επτά τρόποι για να ξεκινήσει τέλεια η μέρα σου

03.03.2020 14:38
Επτά τρόποι για να ξεκινήσει τέλεια η μέρα σου - Media

 

Σε μια παγκόσμια μυστήρια έρευνα οι άνθρωποι θα χωριζόμασταν σε 2 ομάδες: σε αυτούς που ξυπνάνε εύκολα και σε αυτούς που ξυπνάνε αγκομαχώντας. Κι όμως, οργανικά είμαστε προγραμματισμένοι να ξυπνάμε το πρωί και να ξεκινάμε τη μέρα μας νωρίς. Με κάποιο μαγικό τρόπο, έτσι λειτουργούν καλύτερα οι ορμόνες, οι αδένες, τα όργανα μας. Εδώ θα βρεις 7 τρόπους για να ξυπνάς λίγο πιο εύκολα και σίγουρα με καλύτερη διάθεση!

1. Ξέχνα την αναβολή. Ξύπνα νωρίτερα

Βάλε το ξυπνητήρι λίγο νωρίτερα. Μπορεί οι πρώτες μέρες να φανούν δύσκολες αλλά μετά την τρίτη, τέταρτη φορά θα σου γίνει συνήθεια και μάλιστα ευχάριστη. Όσο περισσότερο χρόνο έχεις στη διάθεσή σου για να ετοιμαστείς για τη μέρα που μόλις ξεκινάει, τόσο καλύτερα. Ξέχνα το «πετάχτηκα σαν ελατήριο από το κρεβάτι». Είναι πολύ σημαντικό να σηκώνεσαι δίνοντας χρόνο στο σώμα και το πνεύμα να βγουν από την κατάσταση του ύπνου.

2. Οι κουρτίνες

Ένας σημαντικός παράγοντας για να μπορέσεις να ξυπνήσεις ομαλά το πρωί και με ενέργεια, είναι να μπαίνει φως στο δωμάτιο. Οπότε φρόντισε να είναι κάπως ανοιχτές οι κουρτίνες ή τα παντζούρια ώστε να μπει φως και να πάρει το σήμα ο οργανισμός ότι χρειάζεται να ξυπνήσει σιγά σιγά. Γιατί όσο κι αν εξελιχθήκαμε ο πρωτόγονος εγκέφαλος μας θα δίνει πάντα εντολή για ξεκούραση το βράδυ και για έγερση το πρωί.

3. Τεντώσου

Μετά από κάποιες ώρες ακινησίας το αίμα χρειάζεται να ξανακυλήσει στις φλέβες με ενέργεια και οι μυς να ενεργοποιηθούν. Κάνε ένα καλό τέντωμα στην πλάτη, τη μέση, τα πόδια και επίτρεψε στην ενέργεια να κυλήσει αβίαστα. Μαζί θα κυκλοφορήσουν και οι ενδορφίνες που είναι οι ορμόνες της ευτυχίας και που θα σε κρατήσουν σε καλή διάθεση για αρκετές ώρες ακόμη.

4. Και τα παιδιά;

Καλά είναι όλα αυτά, αλλά τι κάνεις αν έχεις παιδάκια; Απλά φροντίζεις να ξυπνάς κάποια ώρα νωρίτερα. Για να έχεις λίγο προσωπικό χρόνο γεμάτο ησυχία για να ανασυγκροτηθείς εσύ προτού συγκροτήσεις όλους τους υπόλοιπους στο σπίτι.

5. Ετοίμασε τα πράγματα σου

Σίγουρα το να ετοιμάζεις τα πράγματα από το προηγούμενο βράδυ, ξυπνάει μνήμες με τη σχολική σου τσάντα. Όμως, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να είσαι λιγότερο αγχωμένος το πρωί αλλά και για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση σου. Πώς θα γίνει αυτό; Δε θα χρειαστεί να τα θυμηθείς όλα το πρωί -κλειδιά, γυαλιά, λεφτά, βιταμίνες, χαρτιά- άρα δε θα ξεχάσεις κάτι, άρα ανοίγοντας την πόρτα να φύγεις και λιγότερο αγχωμένος θα νιώθεις ότι τα έχεις καταφέρει μια χαρά.

6. Φάε πρωινό

Το πρωινό είναι ίσως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, όχι μόνο λόγω της ενέργειας που μας δίνει. Τρώγοντας ένα απολαυστικό πρωινό – με λίγες θερμίδες για να μη το μετανιώσουμε στη συνέχεια – μας φτιάχνει το κέφι. Φρούτα, δημητριακά κι αυγά είναι καλές πηγές ενέργειας ενώ καλό θα είναι να αποφεύγεις τους υδατάνθρακες αλλά και τη ζάχαρη – όσο απολαυστικά κι αν είναι τα κρουασάν, οι μαρμελάδες και τα ψωμάκια – που μπορούν να σε κάνουν να βαρυστομαχιάσεις, επιβραδύνοντας τις λειτουργίες του οργανισμού.

7. Μην ξεκινάς στο παραπέντε

Ξεκίνα νωρίς για τη δουλειά έτσι ώστε να μην αγχωθείς. Είτε πας στη δουλειά με το αμάξι, είτε με συγκοινωνία, πιθανότατα να βρεις κίνηση στο δρόμο ή κάτι να πάει στραβά. Για να μη τρέχεις τελευταία στιγμή και να μην αγχώνεσαι πώς θα καταφέρεις να «πετάξεις» για να είσαι στην ώρα σου, φρόντισε να υπολογίζεις πάντα ένα δεκάλεπτο ασφαλείας.

Και καλή μας μέρα λοιπόν!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:21