search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:13
MENU CLOSE

Χρ. Σταϊκούρας: Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο επιπτώσεων του κορωνοϊού στην Οικονομία

03.03.2020 14:41
staikouras-4.jpg

 

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για κάθε σενάριο επιπτώσεων από την μετάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, την εμβάθυνση της ΟΝΕ, την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ.λπ..

Αναφερόμενος στην “ασύμμετρη απειλή”, που αποτελεί για την παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία, η μετάδοση του κοροναϊού, είπε ότι οι επιπτώσεις του θα είναι αντικείμενο της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης της Ευρωομάδας (Eurogroup) σε τηλεδιάσκεψη, με διευρυμένη βάση, “για να αποτιμηθεί η κατάσταση και να αναληφθούν οι αναγκαίες δράσεις, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο”.

Εμείς ως υπουργείο Οικονομικών, είπε ο κ. Σταϊκούρας, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και προνοητικότητα. Εξετάζουμε τις επιπτώσεις του προβλήματος, μελετάμε τα εναλλακτικά σενάρια, και “έχουμε συγκεκριμένα μέτρα για κάθε σενάριο, συνεκτιμώντας και τη δυνατότητα υλοποίησης κάποιων εξ’ αυτών, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης”, βεβαίωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, “συμμετέχουμε σε διαβουλεύσεις και υποστηρίζουμε τη λήψη συντονισμένης δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να περιοριστούν οι οικονομικές επιπτώσεις του κοροναϊού, ανάλογα με το μέγεθος και την εξέλιξη της εξάπλωσής του. Όπως είπε, συντονίζουμε τις επαφές μας με εκπροσώπους της οικονομίας που επηρεάζονται ή πιθανόν να επηρεαστούν, για να αναληφθούν κατάλληλες δράσεις: “Προβλέψαμε στη σχετική ΠΝΠ, και ήδη άρχισε να υλοποιείται, η δυνατότητα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο υπουργείο Υγείας για κάλυψη έκτακτων αναγκών, πρόσληψη προσωπικού καθώς και για αγορά υλικών και τη λήψη μέτρων προστασίας”.

Σημείωσε επίσης ότι όλα τα τελωνεία έχουν προμηθευτεί γάντια και μάσκες για τους υπαλλήλους τους, που πραγματοποιούν ελέγχους σε επιβάτες. Τέλος, επανέλαβε ότι αποστείλαμε μέσω ΑΑΔΕ, εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, προς όλους τους φορολογούμενος, ενημερωτικό υλικό για τον κοροναϊό. “Απαιτείται από όλους μας ενημέρωση, νηφαλιότητα και ψυχραιμία”, κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06