search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:03
MENU CLOSE

Μέλη συμμορίας προσποιούνταν τους αστυνομικούς και λήστευαν μετανάστες

03.03.2020 17:52
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 45χρονος γιος του ηλικιωμένου που κάηκε στο διαμέρισμά του - Media

 

Συνελήφθησαν στο Καματερό και στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τρείς Ρομά, εκ των οποίων δύο άνδρες 50 και 28 ετών και μια 29χρονη γυναίκα, μέλη της σπείρας, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, διακεκριμένων κλοπών, αντιποίηση, απάτη, παράνομη βία και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Αναζητείται ακόμα ένας συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, και αναφέρει το news247 οι δράστες είχαν συστήσει από το Σεπτέμβριο του 2019, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείτο στη Δυτική Αττική και ειδικότερα στις περιοχές της Φυλής, Ζεφυρίου, Ίλιου, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών με τη μέθοδο της αντιποίησης της Αστυνομικής Αρχής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας, δρώντας από κοινού ή κατά μόνας, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας ανάλογης με αυτή υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., προσέγγιζαν ανυποψίαστους πεζούς αλλοδαπούς και προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, τους αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μετέβαιναν με τους παθόντες στην οικία τους, όπου με το πρόσχημα της κατ’ οίκον έρευνας αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και έγγραφα παραμονής των παθόντων, ενώ σε άλλες, προκειμένου να εξαναγκάσουν τα θύματα τους να τους παραδώσουν τα ανωτέρω, χρησιμοποιούσαν, απειλή και χρήση σωματικής ή ψυχολογικής βίας.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, Ι.Χ. αυτοκίνητο, μικροποσότητα κάνναβης, κινητό τηλέφωνο και κάρτα sim. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις ληστειών και 20 κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη συμμέτοχη τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:01