search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:19
MENU CLOSE

ΗΠΑ-Σούπερ Τρίτη: «Ρελάνς» Μπάιντεν – Επικράτησε σε 8 από τις 14 πολιτείες

04.03.2020 07:51
ΗΠΑ-Σούπερ Τρίτη: «Ρελάνς» Μπάιντεν - Επικράτησε σε 8 από τις 14 πολιτείες - Media

 

Ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν προβλέπεται ότι θα επικρατήσει σε τουλάχιστον 8 από τις 14 πολιτείες όπου διεξήχθησαν χθες οι εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών για να αναδειχθεί ο υποψήφιος της παράταξης στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όμως ο βασικός αντίπαλός του, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος δηλώνει «δημοκρατικός σοσιαλιστής», προβλέπεται ότι θα κερδίσει σε τουλάχιστον τέσσερις, ανάμεσά τους και στην Καλιφόρνια, το «μεγάλο βραβείο» της βραδιάς σε όρους αντιπροσώπων στο κομματικό συνέδριο.

Ακολουθεί κατάλογος με νίκες καθενός υποψήφιου, με βάση τα μέχρι στιγμής μερικά αποτελέσματα των ψηφοφοριών που έγιναν χθες Σούπερ Τρίτη, ημέρα η οποία χαρακτηρίζεται ορόσημο στην κούρσα.

Για να εξασφαλίσει το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ένας υποψήφιος ή μια υποψήφια πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των συνέδρων (1.991).

Οι αντιπρόσωποι κάθε πολιτείας στο συνέδριο κατανέμονται αναλογικά στους υποψήφιους/τις υποψήφιες που ξεπερνούν το όριο του 15% των ψήφων.

Τζο Μπάιντεν

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε πρώτος στις εξής πολιτείες:

* Βόρεια Καρολίνα (110 αντιπρόσωποι, μοιράζονται αναλογικά). Αναμένεται να εξασφαλίσει τουλάχιστον 31 αντιπροσώπους.

* Βιρτζίνια (99).

* Μασαχουσέτη (91).

* Μινεσότα (75).

* Τενεσί (64)

* Αλαμπάμα (52).

* Οκλαχόμα (37).

* Άρκανσο (31).

Μπέρνι Σάντερς

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ επικρατεί στις εξής πολιτείες:

* Κολοράντο (67 αντιπρόσωποι).

* Γιούτα (29).

* Βερμόντ (16).

* Καλιφόρνια (415). Θα εξασφαλίσει τουλάχιστον 48 από τους αντιπροσώπους.

Μάικλ Μπλούμπεργκ

Ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν κέρδισε σε καμία πολιτεία και επικράτησε μόνο στην περιοχή των αμερικανικών Νήσων Σαμόα (6 αντιπρόσωποι).

— Μένουν ακόμα να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα στο Τέξας (228 αντιπρόσωποι) και στο Μέιν (24). Με το 64% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, ο Μπάιντεν προηγείται οριακά του Σάντερς στο Τέξας με 30% έναντι 28% του Σάντερς.

— Βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων, ο Μπάιντεν κερδίζει τουλάχιστον 175 αντιπροσώπους, ο Σάντερς 151, ο Μπλούμπεργκ 8, η Ελίζαμπεθ Γουόρεν 5 και η Τούλσι Γκάμπαρντ έναν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:19