search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:07
MENU CLOSE

Ερντογάν για Έβρο: Ας μην ξεχνούν οι Έλληνες ότι μπορεί να χρειαστούν και αυτοί κάποτε βοήθεια

04.03.2020 10:43
Ερντογάν:  Δώσαμε ηχηρή απάντηση με το Kemal Reis - Αν χρειαστεί θα ξαναδώσουμε - Media

 

«Οι γείτονές μας οι Ελληνες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι κάποια ημέρα ίσως χρειαστούν το ίδιο έλεος που χρειάζονται σήμερα οι πρόσφυγες», σημειώσε μεταξύ άλλων την Τετάρτη το πρωί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας την κατάσταση στον Έβρο.

«Προσπαθούν με όλα τα μέσα να απαγορεύσουν τη διέλευση στους μετανάστες, προσπαθούν να τους πνίξουν στη θάλασσα ή να τους σκοτώσουν», συνέχισε σχολιάζοντας τη δράση των ελληνικών αρχών στα σύνορα, αποσιωπώντας εντελώς το γεγονός ότι είναι ο ίδιος που χρησιμοποιεί δολίως τους πρόσφυγες για την προώθηση των γεωπολιτικών του επιδιώξεων,

Αναφορά στον Μητσοτάκη

«Κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Ελληνες πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στην Συρία. Ισως ο Μητσοτάκης να είναι εγγονός αυτών των ανθρώπων», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τέλος, o Ερντογάν κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να δράσουν στη γραμμή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θέλοντας να ενισχύει ένα φιλοπροσφυγικό προφίλ.

«Αν θέλει η Ευρώπη να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, θα πρέπει να υποστηρίξει τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία. Ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη υποστήριξε στη χώρα μας», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:07