search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:08
MENU CLOSE

Απίστευτη καταγγελία από φοιτήτρια της Παντείου: «Η καθηγήτρια μου με αγνόησε επειδή είμαι τυφλή»

04.03.2020 14:44
Ανοίγουν τις πύλες τους από τη Δευτέρα τα ΑΕΙ – Ποιοι κανόνες θα ισχύσουν για τον κορωνοϊό - Media

 

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μια τυφλή φοιτήτρια της Παντείου. Η κοπέλα καυτηριάζει τη στάση της καθηγήτριας της η οποία μοίραζε κάποια ερωτηματολόγια για μια έρευνα και δεν έδωσε σε εκείνη επειδή βαριόταν να της διαβάσει τις ερωτήσεις για να απαντήσει η κοπέλα. (Το όνομα και τα χαρακτηριστικά της κοπέλα έχουν αλλοιωθεί για να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στη σχολή της.)

Η κοπέλα έγραψε στο facebook:

Λίγες ώρες πριν, κατά τη διάρκεια της διάλεξης, η καθηγήτρια μας ζήτησε να συμπληρώσουμε ένα ερωτηματολόγιο για μία έρευνα που πραγματοποιεί. Όταν έφτασε στη σειρά που καθόμουν, συνεχίζοντας να μοιράζει τα ερωτηματολόγια, την ρώτησα αν θα μπορούσε να μου διαβάσει εκείνη τις ερωτήσεις, ώστε να το συμπληρώσω. Η απάντηση της; Κάτι που σίγουρα δεν περίμενα να ακούσω: «Όχι, εσύ δε θα το απαντήσεις, γιατί θέλω να ξεκουραστώ»! Άφησε ένα γελάκι από δήθεν ευγένεια και προχώρησε παρακάτω για να μοιράσει και τα υπόλοιπα ερωτηματολόγια, αφήνοντάς με εμβρόντητη! Αυτή ήταν η μόνη απάντηση που βρήκε να δώσει η καθηγήτρια, κοινωνική ψυχολόγος, σε μια τυφλή φοιτήτρια που ήθελε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο της έρευνάς της.

Αυτό σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο εν έτει 2020! Ντροπή μόνο…

ΥΓ 1: Το ενδεχόμενο να ήταν το ερωτηματολόγιο προσβάσιμο σε εντυποανάπηρους/ες φοιτητές/ριες, σε ανάγλυφη ή ηλεκτρονική μορφή, δεν πείθεται καν, ούτε κατά διάνοια, φυσικά!

ΥΓ 2: Εκ των υστέρων έμαθα πως η έρευνα αφορούσε στην άποψη των φοιτητών/ριών για τη Χρυσή Αυγή σε σχέση με την κοινωνική τους ταυτότητα. Παρόλα αυτά, η καθηγήτρια προτίμησε «να ξεκουραστεί» παρά να συλλέξει την άποψη μίας φοιτήτριας με αναπηρία, που ακριβώς γι’ αυτό της το χαρακτηριστικό στιγματίζεται από το συγκεκριμένο κόμμα!

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:08