search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:15
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Γιατί οι μάσκες δεν προστατεύουν όσους έχουν μούσια

04.03.2020 15:27
Κορωνοϊός: Γιατί οι μάσκες δεν προστατεύουν όσους έχουν μούσια - Media

 

Κατακόρυφα αυξήθηκαν οι πωλήσεις αντισηπτικών τζελ στη Βρετανία για τα μούσια καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι οι μάσκες δεν είναι αποτελεσματικές στην εξάπλωση του κορονοϊού σε όσους διαθέτουν πλούσια γενειάδα.

Η Κυβέρνηση της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι ένας στους πέντε εργαζόμενους μπορεί να νοσήσει από τον κορονοϊό κατά την περίοδο που ο ιός βρίσκεται σε έξαρση,ενώ το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ζήτησε από τους υπαλλήλους του να ξυριστούν προκειμένου έχουν αποτελεσματικότητα οι ιατρικές μάσκες, καθώς ξυρισμένοι θα εφαρμόζουν καλύτερα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα διαφορετικά είδη τριχών μπορούν να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της ιατρικής μάσκας για τον κορονοϊό.

Έτσι, λοιπόν, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους τα dikaiologitika αν οι άνδρες θέλουν να προστατευτούν από τον κορονοϊό καλό θα ήταν να αρκεστούν μόνο στα μουστάκια και να αφήσουν τις γενειάδες και το μουστάκι καθώς οι τρίχες αυτές δεν κρύβονται από τη μάσκα.

Μέχρι στιγμής στη Βρετανία ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό ανέρχεται στους 85, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός αυτός ανέρχεται στους 94.225 και οι θάνατοι από τον covid-19 στους 3.214.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:15