search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:49
MENU CLOSE

Οι κατηγορίες συνταξιούχων που θα πάρουν αυξήσεις και αναδρομικά

04.03.2020 16:01
Συντάξεις Ιουλίου: Ποιοι δικαιούχοι πληρώνονται σήμερα - Το πρόγραμμα των καταβολών - Media

 

Διπλό πακέτο αυξήσεων και αναδρομικών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις φέρνει ο νέος ασφαλιστικός νόμος Βρούτση, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Τονίζεται ότι ο νόμος Βρούτση προβλέπει αυξήσεις στα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων όσων έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Θα αφορούν τόσο τους «παλιούς» όσο και τους «νέους» συνταξιούχους.
Ωστόσο, αυξήσεις στις καταβαλλόμενες συντάξεις θα αφορούν προπαντός στους «νέους» συνταξιούχους. Όσο περισσότερα έτη ασφάλισης έχει κάθε συνταξιούχος τόσο μεγαλύτερη αύξηση θα δει. Επίσης, η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερες είναι οι συντάξιμες αποδοχές, δηλαδή οι αποδοχές επί των οποίων υπολογίζονται οι συντάξεις.
Σύμφωνα με τα παραδείγματα του αρμόδιου υπουργείου, η μέγιστη αύξηση θα ανέλθει στα 252 ευρώ (11,8%). Αυτή θα τη λάβουν οι συνταξιούχοι που βγαίνουν στη σύνταξη με συντάξιμες αποδοχές 3.500 ευρώ/μήνα και 40 έτη ασφάλισης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι αυξήσεις θα δοθούν εφάπαξ, με τις συντάξεις Ιουνίου, αφού προηγηθεί ο επανυπολογισμός των συντάξεων.
Αυξήσεις και αναδρομικά θα καταβληθούν τον Ιούνιο ως εξής:
Οι αυξήσεις των ανταποδοτικών κύριων συντάξεων (έως 11,8%) θα είναι από 12 ευρώ για όσους έχουν αποχωρήσει ή αποχωρούν με 30,1 έτη ασφάλισης έως και 252 ευρώ για όσους έχουν 40 έτη ασφαλιστικού βίου.
Αναδρομικές αυξήσεις εννέα μηνών, από 1ης Οκτωβρίου 2019, έως 1.800 ευρώ και μηνιαίες αυξήσεις έως 48%, για 251.728 δικαιούχους επικουρικών συντάξεων. Αφορά σε όσους είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ το καλοκαίρι του 2016.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45