search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:43
MENU CLOSE

Τσίπρας στην ΠΓ: Να αποσυμφορηθούν τα νησιά άμεσα, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου – η κυβέρνηση να ζητήσει ουσιαστική στήριξη από ΕΕ

04.03.2020 16:29
Η ομιλία Τσίπρα στο Ζάππειο για το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ» ( Live) - Media

 

Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου συζητήθηκε το ζήτημα του προσφυγικού. Κατά πληροφορίες η πολύωρη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε καλό, “δημιουργικό” κλίμα. Στο πλαίσιο της συζήτησης φαίνεται να επικυρώνονται οι θέσεις που έχουν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες, αν και υπάρξαν επισημάνσεις σχετικά με την ανάγκη να τονιστούν περισσότερο οι αξιακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, να τονιστεί περισσότερο ο “ορμπανικός” χαρακτήρας της κυβέρνησης, κλπ.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου ο οποίος φέρεται να έγινε αποδέκτης της παρατήρησης Τσίπρα σχετικά με την αφίσα της νεολαίας που κυκλοφόρησε προ 2 ημερών (αναγράφεται ως κεντρικό σλόγκαν η φράση welcome refugees) και με βάση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε επικρίσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε πώς δεν βοήθησε το τάιμινγκ.

Στην εισήγησή του ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ξανά στην ανάγκη για Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και άμεση αποσυμφόρηση των νησιών γιατί η κατάσταση βαίνει εκτός ελέγχου.

Αναλυτικά ανέφερε:

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αρκείται σε ευρωπαϊκή στήριξη επικοινωνιακού χαρακτήρα μόνο για τα σύνορα και για να μετατραπεί η χώρα μας σε αποθήκη ψυχών. Οφείλει άμεσα να ζητήσει Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και να πιέσει ακόμα και με βέτο στις αποφάσεις της ΕΕ προκειμένου να υπάρξουν εγγυήσεις για την τήρηση της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας και ακόμα και κυρώσεις προς την Τουρκία για τον ωμό εκβιασμό καθώς και δέσμευση για δίκαιο διαμοιρασμό στα κράτη μέλη. Και στο εσωτερικό να σταματήσει επιτέλους τις τραγικές καθυστερήσεις και να αποσυμφορήσει άμεσα τα νησιά. Η κατάσταση στη Λέσβο με 25.000 ανθρώπους, συνεχιζόμενες ροές και με πολίτες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:43