search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:53
MENU CLOSE

24 ώρες χωρίς… μετανάστες

01.03.2010 17:13
24 ώρες χωρίς... μετανάστες - Media

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι μετανάστες έξι ευρωπαϊκών χωρών απεργούν και απέχουν από όλες τις οικονομικές συναλλαγές στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας «Πρώτη Μαρτίου – 24 ώρες χωρίς εμάς»… Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Βέλγιο προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, αφού οι μετανάστες –που αποτελούν θεμέλιο της οικονομίας- απέχουν από κάθε οικονομική συναλλαγή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις μεταναστών, ενώ διοργανώνονται και εκδηλώσεις στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, που εμπνέουν την αντίσταση «στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού, αλλά και αντίδρασης στον αποκλεισμό των μεταναστών που ειρηνικά ζουν και εργάζονται».

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι μετανάστες έξι ευρωπαϊκών χωρών απεργούν και απέχουν από όλες τις οικονομικές συναλλαγές στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας «Πρώτη Μαρτίου – 24 ώρες χωρίς εμάς»… Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Βέλγιο προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, αφού οι μετανάστες –που αποτελούν θεμέλιο της οικονομίας- απέχουν από κάθε οικονομική συναλλαγή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Ελλάδα πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις μεταναστών, ενώ διοργανώνονται και εκδηλώσεις στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, που εμπνέουν την αντίσταση «στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού, αλλά και αντίδρασης στον αποκλεισμό των μεταναστών που ειρηνικά ζουν και εργάζονται».

«Την 1η Μαρτίου αντιτάσσουμε το ‘μαζί’ στο ‘εμείς’ και ‘εκείνοι’» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εμπνευστές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Ειρηνική κίνηση απέναντι στα μηνύματα ξενοφοβίας και ρατσισμού διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά. «Οι μετανάστες είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Αντιμετωπίζουμε και εμείς προβλήματα, θέλουμε να δείξουμε ότι και εμείς είμαστε άνθρωποι, προσπαθούμε να αναδείξομε τα προβλήματά μας και να αντισταθούμε σε κάθε μορφή βίας», επεσήμανε μέλος του φόρουμ μεταναστών Κρήτης, Αμπντούλ Χατζί, ενώ στο ίδιο φόρουμ αναφέρεται πως: «Με την απουσία μας κάνουμε αισθητή την παρουσία μας».

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Εσωτερικών επεσήμανε: «Η μετανάστευση συνιστά μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες προκλήσεις και οφείλουμε όλοι -πέρα από κάθε σκοπιμότητα- να την αντιμετωπίσουμε ως συνισταμένη που συμβάλλει στην ανάπτυξη και ευημερία». Η Θεοδώρα Τζάκρη συνέχισε αναφέροντας πως «Η πρωτοβουλία ’24 ώρες χωρίς εμάς’ μάς καλεί να αναλογιστούμε τη συνεισφορά των νόμιμων μεταναστών στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, αλλά και να εργαστούμε συλλογικά και συγκροτημένα στην κατεύθυνση της εξάλειψης φαινομένων ξενοφοβίας, ρατσισμού και κοινωνικού αποκλεισμού».

Στη γειτονική Ιταλία πάντως, η πρωτοβουλία «Πρώτη Μαρτίου – 24 ώρες χωρίς εμάς» πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού σε περισσότερες από 60 πόλεις οι μετανάστες, χρωμάτισαν τον ουρανό με κίτρινα μπαλόνια, σε μια προσπάθεια να ακουστούν, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία προς τις βασικές τους ανάγκες και απαιτήσεις…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:53