search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:52
MENU CLOSE

Συνελήφθη ο δράστης της ομηρίας στην Τουλούζη

20.06.2012 15:14
Συνελήφθη ο δράστης της ομηρίας στην Τουλούζη - Media

Νωρίτερα ο δράστης είχε απελευθερώσει και δεύτερη όμηρο εκ των συνολικά τεσσάρων που κρατούσε σε κατάστημα της τράπεζας CIC στην Τουλούζη.

Έληξε η υπόθεση ομηρίας στην τράπεζα CIC της Τουλούζης. Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει το δράστη. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας, ο δράστης τραυματίστηκε.

Ο άνδρας εισέβαλε στην τράπεζα στις 10:10 (τοπική ώρα, 11:10 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με αξιωματούχους, αρχικά ζήτησε χρήματα και μόλις το αίτημά του απορρίφθηκε, πυροβόλησε μία φορά και συνέλαβε τέσσερις ομήρους, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής της τράπεζας. Πριν τη σύλληψή του είχε αφήσει ελεύθερα δύο άτομα.

Στη συνέχεια ζήτησε να μιλήσει με την επίλεκτη μονάδα της αστυνομίας Raid, άνδρες της οποίας σκότωσαν τον περασμένο Μάρτιο το Μοχάμεντ Μεράχ, που είχε πυροβολήσει και σκοτώσει τρεις στρατιώτες, ένα ραβίνο και τρία παιδιά σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη.

Επί τόπου είχε μεταβεί η αδελφή του δράστη, ο οποίος τελικά αναγνωρίστηκε από τις αρχές και φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα. Ο ίδιος επιμένει πως τα κίνητρα του είναι θρησκευτικά ενώ αρχικά υποστήριξε ότι έχει σχέσεις με την αλ-Κάιντα, πράγμα που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Το σημερινό περιστατικό πραγματοποιήθηκε κοντά στην πολυκατοικία όπου είχε κλειστεί ο 23χρονος Μεράχ και στην οποία πραγματοποίησε επιδρομή η αστυνομία και τον σκότωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:52