search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:43
MENU CLOSE

Χειρουργικό επίδομα: Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι

05.03.2020 14:06
Κορωνοϊός: 85 θάνατοι και 1.190 νέα κρούσματα - Καμπανάκι για αυστηρά τοπικά lockdown - Media

 

Όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες συμπεριλαμβάνουν στις παροχές των προγραμμάτων υγείας ημερήσιο και χειρουργικό επίδομα για να διευκολύνουν τους ασφαλισμένους τους στις δύσκολες στιγμές της νοσηλείας.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συχνά έχουν ανάγκη από έξτρα μετρητά ανεξάρτητα από τα έξοδα της νοσηλείας για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες των ιδίων, των συνοδών τους και τις έξτρα αμοιβές των γιατρών.

Συνεπώς όλο και περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες συμπεριλαμβάνουν στις παροχές των προγραμμάτων υγείας ημερήσιο και χειρουργικό επίδομα για να διευκολύνουν τους ασφαλισμένους τους στις δύσκολες στιγμές της νοσηλείας.

Σε γενικές γραμμές το Νοσοκομειακό επίδομα κυμαίνεται από 50 ευρώ την ημέρα για απλή νοσηλεία έως 600 ευρώ την ημέρα για νοσηλεία σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης. Το ύψος του χειρουργικού επιδόματος εξαρτάται από τη βαρύτητα της επέμβασης με βάση τον πίνακα χειρουργικών επεμβάσεων. Το ανώτατο ποσό χειρουργικού επιδόματος είναι 3.000 ευρώ

Ωστόσο δε δικαιούνται όλοι τα επιδόματα.

Αν νοσηλευτήκατε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και προσκομίσετε αποδείξεις στην ασφαλιστική εταιρία για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας, δε δικαιούστε νοσοκομειακό και χειρουργικό επίδομα. Αν προσκομίσατε αποδείξεις για τη χρήση αποκλειστικής νοσοκόμας δε δικαιούστε τα επιδόματα.

Αν όμως νοσηλευτήκατε σε δημόσιο νοσοκομείο με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ ο οποίος θα σας καταβάλλει το ποσό που δικαιούστε και για τη χρήση της αποκλειστικής νοσοκόμας, τότε μπορείτε να εισπράξετε τα επιδόματα βάσει του συμβολαίου υγείας σας.

Τα επιδόματα δικαιούστε επίσης αν έχετε καταβάλλει έξτρα ασφάλιστρο ακριβώς γι αυτό το λόγο , για τη χορήγηση χειρουργικού επιδόματος.

Ορισμένοι ασφαλισμένοι που προτίμησαν να χειρουργηθούν σε δημόσιο νοσοκομείο με τα χρήματα του επιδόματος κατέβαλλαν έξτρα αμοιβή στο χειρουργό και κάλυψαν και τις αμοιβές των αποκλειστικών καθώς ο ΕΟΠΠΥ δίνει μέρος της αμοιβής.

Πηγή: ygeiamou.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33