search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:59
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στο Πάντειο – Κλείνει το πανεπιστήμιο για 2 ημέρες – Κλειστό και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

05.03.2020 16:20
Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στο Πάντειο - Κλείνει το πανεπιστήμιο για 2 ημέρες - Κλειστό και το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Media

 

Κλειστό για δύο ημέρες θα παραμείνει το Πάντειο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Με ανακοίνωση του το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενημερώνει πως το ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους λόγω κορωνοϊού, την Παρασκευή και το Σάββατο, εξαιτίας ύποπτου κρούσματος.

Με μια σύντομη ανακοίνωση το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενημερώνει φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό πως οι εγκαταστάσεις του θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαρτίου.

Σε επικοινωνία του iefimerida.gr, η Πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου ενημερώνει πως έχει πληροφορίες για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για μια καθηγήτρια, εξωτερική συνεργάτη του ιδρύματος, που ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Κλείνει και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ένα ακόμη ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, πρόκειται για έναν άνδρα, ηλικίας 20 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν  σε ειδικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο νεαρός είναι φοιτητής του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής εκπαίδευσης και δεν έμενε στις φοιτητικές εστίες. Ο φοιτητής ήταν στο ίδιο ταξιδιωτικό γκρουπ στην Αίγυπτο και το Ισραήλ με τον 66χρονο (που αποτελεί το 9ο κρούσμα του κορωνοϊού), καθώς και τη σύζυγό του (η οποία, επίσης, είχε πάρει μέρος στο ταξίδι και η οποία, σήμερα το πρωί, διεγνώσθη θετική για κορωνοϊό).

Ο νεαρός φοιτητής εμφάνισε ελαφριά συμπτώματα και για το λόγο αυτό επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και, έπειτα από τις οδηγίες που έλαβε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, μετέβη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Το δείγμα του φοιτητή εξέτασε το τμήμα ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και βγήκε αρνητικό.

Σύμφωνα με την Ελένη Μπορπουδάκη ,διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ στην Κρήτη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «ο φοιτητής από την Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στην ομάδα που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ. Όλα πήγαν καλά, το δείγμα βγήκε αρνητικό, όπως επίσης και του ύποπτου κρούσματος από το Ηράκλειο ενώ αύριο αναμένεται το αποτέλεσμα για το δείγμα από τα Χανιά».

Ο νεαρός είναι φοιτητής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και για το λόγο αυτό ανεστάλη η λειτουργία του Πανεπιστημίου, αναφορικά – μόνο – με τις Σχολές του Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης:

“Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη, αύριο Παρασκευή 6 Μαρτίου και Σάββατο 7 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Κατά το διάστημα αυτό δεν θα γίνουν δραστηριότητες που συνεπάγονται συνάθροιση κοινού. Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά”.

Δείτε εδώ ποια σχολεία παραμένουν κλειστά στην Ελλάδα για προληπτικούς λόγους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:58