28/11/2020 06:12:00

Περιφέρεια Κρήτης: «Να απαγορευτούν τα κρουαζιερόπλοια στην Κρήτη»

Πλακιωτάκης: Μετά τις 20 Αυγούστου οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα - Media

 

Να σταματήσουν να έρχονται χιλιάδες επισκέπτες κρουαζιέρας στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού, ζητά η Περιφέρεια Κρήτης.

Για το ζήτημα την έλευσης κρουαζιερόπλοιων στο Ηράκλειο, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Λουμπούνης δήλωσε στο neakriti.gr ότι πρέπει εδώ και τώρα να απαγορευτεί η άφιξη των κρουαζιερόπλοιων στην Κρήτη με δεδομένο ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, ο κορωνοϊός να «φθάσει» στο νησί και δη το Ηράκλειο, ακόμη και με αυτόν τον τρόπο, μέσω ξένων επιβατών που βρίσκονται στα κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι του Ηρακλείου και οι οποίοι κατεβαίνουν για βόλτα στην πόλη και επισκέψεις στα αξιοθέατά της.

Να σημειωθεί ότι  το πρωί της Πέμπτης κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας το κρουζιερόπλοιο MSC Opera, όπου και όπως έχει διαπιστωθεί δεν υπάρχουν σε αυτό επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει συμπτώματα γρίπης, ενώ δεν έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Υγείας ή το Ναυτιλίας για καραντίνα.

Οι επιβάτες θα αποβιβαστούν κανονικά ενώ πριν από ώρες έγινε γνωστό ότι από τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, έγινε γνωστό ότι «ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού, καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές Αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία. Ωστόσο, πριν από την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου αναμένεται σχετική οδηγία του ΕΟΔΥ προς τις λιμενικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το κρουαζιερόπλοιο είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Οι επιβάτες είχαν πάει για εκδρομή στην Αθήνα και όταν διαπιστώθηκε ότι Αυστριακός επιβάτης που πραγματοποίησε το ίδιο ταξίδι με το MSC OPERA μεταξύ 17 και 28 Φεβρουαρίου, ήταν θετικός στον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία, τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στο πλοίο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.