search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:22
MENU CLOSE

Περιπέτεια για επιβάτες πτήσης στη Σαντορίνη: Φοβήθηκαν για κορωνοϊό αλλά ήταν… γαστρεντερίτιδα

05.03.2020 17:07
Περιπέτεια για επιβάτες πτήσης στη Σαντορίνη: Φοβήθηκαν για κορωνοϊό αλλά ήταν… γαστρεντερίτιδα - Media

 

Ένα περιστατικό σε σημερινή πτήση προς τη Σαντορίνη, προκάλεσε τη γνωστή ανεύθυνη παραπληροφόρηση.

Σύμφωνα με το santonews.com, περιστατικό το οποίο εξετάστηκε για να ανιχνευθεί αν πρόκειται για περίπτωση κορωνοϊού παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε αεροπορική πτήση από Αθήνα προς Σαντορίνη.

Γυναίκα επιβάτης του αεροσκάφους, παρουσίασε συμπτώματα τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως ύποπτα, με αποτέλεσμα να σημάνει αμέσως συναγερμός και να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Σαντορίνη στις 17:30. Στο αεροδρόμιο κατέφθασαν γιατροί του Νοσοκομείου Θήρας, όπου εξέτασαν την ασθενή, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες οδηγήθηκαν σε ειδικό απομονωμένο χώρο, όπως προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του santonews.com, από την εξέταση των γιατρών προέκυψε ότι η ασθενής έπασχε από μια απλή γαστρεντερίτιδα και όχι από το γνωστό ιό που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του και στη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα των τελικών εργαστηριακών εξετάσεων αναμένονται άμεσα, ώστε να επιβεβαιωθεί σε ποσοστό 100% η ακριβής διάγνωση.

Σε κάθε περίπτωση και εξαετίας των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στη χώρα μας, το αεροπλάνο επέστρεψε στο “Ελευθέριο Βενιζέλος” κενό επιβατών, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβασθούν σε αυτό από την Σαντορίνη, δεν ταξίδεψαν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03