search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:20
MENU CLOSE

Κίνα: 3.042 νεκροί από τον νέο κορωνοϊό

06.03.2020 06:23
Κίνα: 3.042 νεκροί από τον νέο κορωνοϊό - Media

 

Σε 3.042 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον SARS-CoV-2 στην Κίνα, καθώς οι υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 30 νέους θανάτους και 143 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα χθες.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε σε 80.552.

Οι 29 από τους νέους θανάτους ασθενών καταγράφηκαν στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Στην πρωτεύουσά της, την πόλη Βουχάν, καταμετρήθηκαν 23 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας. Οι αρχές κατέγραψαν επίσης 16 νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που μόλις μπήκαν στη χώρα.

Ο δήμος του Πεκίνου έκανε χθες λόγο για τέσσερα νέα κρούσματα μεταξύ ανθρώπων που αφίχθησαν στην Κίνα από την Ιταλία. Η κινεζική πρωτεύουσα καταμετρά πλέον 422 κρούσματα, την ώρα που ιός εξαπλώνεται πλέον με μεγαλύτερη ταχύτητα εκτός της Κίνας.

Οι υγειονομικές αρχές της βορειοδυτικής επαρχίας Γκανσού έκαναν λόγο για 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, σημειώνοντας πως πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν στην Κίνα με εμπορικές πτήσεις από το Ιράν.

Στην πόλη Λαντζού, πρωτεύουσα της Γκανσού, συνολικά 311 επιβάτες πτήσεων στις οποίες επέβαιναν οι φορείς του SARS-CoV-2 τέθηκαν σε απομόνωση, σύμφωνα με το κινεζικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Στο Ιράν καταγράφονταν 3.513 κρούσματα και 107 θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας ως χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10