search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:30
MENU CLOSE

Αναβαθμίζει τα ΜΜΕ του ο Δήμος Θεσσαλονίκης

06.03.2020 08:30
Αναβαθμίζει τα ΜΜΕ του ο Δήμος Θεσσαλονίκης - Media

 

Με την αύξηση προϋπολογισμού για το 2020 σχεδόν κατά 40% και τη μεγάλη ανανέωση του τεχνολογικού εξοπλισμού τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στην τηλεόραση, το συγκρότημα των ΜΜΕ του Δήμου Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε πυλώνα ενημέρωσης στην πόλη. Με δεδομένη την πλήρη κατάρρευση των ιδιωτικών τοπικών ΜΜΕ, η επέκταση των δημοτικών Μέσων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική. Ο προϋπολογισμός για το 2020 προβλέπει έσοδα άνω των 5 εκατ. ευρώ, αν και η τακτική ετήσια επιχορήγηση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης παραμένει στα 3,7 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση ωστόσο στοχεύει στην αύξηση των εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα, απ’ όπου προϋπολογίζονται έσοδα της τάξης των 780.000 ευρώ. Ποσό ύψους 800.000 προστέθηκε επίσης ως υπόλοιπο από το 2019.

Όπως γράφουν οι typologies.gr στόχος είναι να προσφέρονται τηλεοπτικές υπηρεσίες κάλυψης εκδηλώσεων στις Περιφέρειες της Μακεδονίας – Θράκης, φυσικά έναντι αμοιβής, και γι’ αυτό θα οργανωθεί τμήμα εξωτερικών μεταδόσεων. Η τεχνολογική αναβάθμιση είναι ένας από τους πρώτους στόχους της διοίκησης καθώς το τελευταίο διάστημα ο τηλεοπτικός σταθμός είχε αρκετά προβλήματα με τις τηλεοπτικές συνδέσεις του.

Το TV 100 κατέθεσε επίσης αίτηση προκειμένου να γίνει μέλος του διεθνούς δικτύου τηλεοπτικών σταθμών CIRCOM με στόχο την ανταλλαγή προγραμμάτων. Μέλος του είναι επίσης η ΕΡΤ3. Η διοίκηση του συγκροτήματος στοχεύει και στην αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, ενώ σκοπεύει να ενταχθεί και στο καθεστώς ενίσχυσης οπτικοακουστικών παραγωγών του ΕΚΟΜΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:26