search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:07
MENU CLOSE

Κουράγιο Ελλάδα

01.03.2010 18:27
Κουράγιο Ελλάδα - Media

Καλό κουράγιο ευχήθηκε στην Ελλάδα… σε άπταιστα ελληνικά ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Δευτέρας  μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο Ολι  Ρεν δεν το ευχήθηκε τυχαία…

Καλό κουράγιο ευχήθηκε στην Ελλάδα… σε άπταιστα ελληνικά ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους το απόγευμα της Δευτέρας  μετά την συνάντηση του με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ο Ολι  Ρεν δεν το ευχήθηκε τυχαία… Ζήτησε τη μείωση του μισθολογικού κόστους του δημοσίου, ενώ υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση στο σκέλος των κρατικών δαπανών.

«Δεν είναι εύκολη η προσπάθεια αυτή» είπε ο κοινοτικός επίτροπος, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση της Ελλάδας προκειμένου η οικονομία της χώρας να μπει σε θετική τροχιά.

Όσο για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας, εκτίμησε ότι οι αγορές θα έπρεπε να έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της, δεδομένου ότι Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσυπογράφουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου προϊδέασε για τα νέα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, με μιά -μάλλον αμφιλεγόμενη- δήλωση. Τόνισε πως απλοί πολίτες που τον συναντούν “δηλώνουν πρόθυμοι να θυσιάσουν ένα μισθό για την πατρίδα”.

Ο ίδιος πάντως  αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου μέχρι την Τετάρτη (3/3)  προκειμένου να παρουσιάσει τα νέα σκληρότερα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για την εξοικονόμηση των επιπλέον 5 δισεκατομμυρίων, αφορούν :

Αύξηση του Φ.Π.Α. κατά 2% 3 δισ. ευρώ

Αύξηση (νέα) φόρου στα καύσιμα 20% 1 δισ. ευρώ

Αύξηση (νέα) σε τσιγάρα 930 εκ. ευρώ

Αύξηση (νέα) στα ποτά 70 εκ. ευρώ

Νέα μείωση στα επιδόματα Δ.Υ. 400 εκ. ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:07