search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:52
MENU CLOSE

Στη Μυτιλήνη Γερμανοί «ταυτοτικοί» νεοναζί – Κραύγασαν «θα σας κάνουμε ό,τι και στα Καλάβρυτα», αλλά έφαγαν ξύλο! (Photos)

06.03.2020 11:54
Στη Μυτιλήνη Γερμανοί «ταυτοτικοί» νεοναζί - Κραύγασαν «θα σας κάνουμε ό,τι και στα Καλάβρυτα», αλλά έφαγαν ξύλο! (Photos) - Media

 

Στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης έκαναν αισθητή την εμφάνισή τους πέντε νεοναζί προερχόμενοι από τη Γερμανία και το κόμμα «Κίνημα Ταυτότητας».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του stonisi.gr , σήμερα το πρωί έκαναν βόλτα σε κεντρικό δρόμο της πόλης προσποιούμενοι τους ρεπόρτερ με κάμερες από τη Γερμανία, τραβώντας τα πάντα και σημειώνοντας «Ήρθαμε να κάνουμε ρεπορτάζ για να δείξουμε και την πλευρά του Έλληνα». Ο ένας εξ αυτών δέχτηκε επίθεση από κάποιον με μαύρο μπουφάν, όπως δήλωσε στο «Ν» αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος σημείωσε ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να του “ανοίξει” το κεφάλι και να μεταφερθεί από τους ομοϊδεάτες του στο νοσοκομείο.

«Θα σας κάνουμε ό,τι σας κάναμε στα Καλάβρυτα» φέρονται να φώναζαν οι νεοναζί- προφανώς αναφερόμενοι στη 13η Δεκέμβρη του 1943 και στη μαζικότερη σφαγή αμάχων από τις δυνάμεις κατοχής των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανάμεσα στους «επισκέπτες» είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της “Kontrakultur Halle”, μιας περιφερειακής ομάδας του “Identitarian Movement Germany”. Πριν από τη μετάβασή του στη Σαξονία-Άνχαλτ, δραστηριοποιήθηκε στον οργανισμό νεολαίας NPD “Young National Democrats”. 

Τι είναι το ξενοφοβικό Κίνημα των Ταυτοτικών

Σύμφωνα με την DW, το σχετικά νεότευκτο ακροδεξιό κίνημα, που ξεκίνησε το 2012 στη Γαλλία, σύντομα επεκτάθηκε και στις γερμανόφωνες χώρες. Πρόκειται για το λεγόμενο Κίνημα των Ταυτοτικών (Génération Identitaire ή Identitäre Βewegung), που αποκηρύσσει την «πολυπολιτισμική μανία» και την «ανεξέλεγκτη μαζική επέλαση των προσφύγων» ενώ τάσσεται υπέρ της επαναφοράς μιας αυθεντικής ταυτότητας, με εθνικιστικά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το προφίλ των ανθρώπων που συμμετέχουν στο Κίνημα των Ταυτοτικών, πρόκειται για μια οργάνωση που αποτελείται από στελέχη και όχι από μέλη. Προέρχονται κατά 100% από τοπικές ενώσεις πολιτών. Έχουν μια ελιτίστικη αντίληψη για τους εαυτούς τους. Αυτό παρατηρείται τουλάχιστον στην Αυστρία, που μαζί με τη Γαλλία, είναι μια από τις βασικές χώρες προέλευσης των Ταυτοτικών.

Το κίνημα αυτό από το 2013 άρχισε να επεκτείνεται, αλιεύοντας κυρίως νέους άνδρες από τοπικές οργανώσεις ακροδεξιού υπόβαθρου. Μάλιστα αυτού τους είδους οργανώσεις διατείνονται ότι δρουν κυρίως στη βάση της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των γυναικών είναι ελάχιστη, καθώς θεωρούν ότι ο ακροδεξιός εξτρεμισμός είναι κυρίως ανδρική υπόθεση…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:52