search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:28
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στα 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Συνεχίζεται η απαγόρευση σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό

06.03.2020 12:15
Μετάλλαξη κορωνοϊού: Είναι ίδια τα συμπτώματα; - Media

 

Στα 45 ανέρχονται πλέον τα συνολικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, ειδικού λοιμωξιολόγου του ΕΟΔΥ.

Και τα 14 νέα κρούσματα είναι άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή στην Ιερουσαλήμ.

Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, οι ομάδες των νομών Ζακύνθου, Ηλείας και Αχαΐας που θα δίνουν παιχνίδια εκτός έδρας, αυτά θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Ακόμη, παρατείνεται μέχρι τις 14 Μαρτίου το μέτρο της αναστολή σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό.

Παράλληλα συνέστησε προς κάθε κατεύθυνση ψυχραιμία και σοβαρότητα. «Η επιδημία του φόβου χειρότερη από τον κορονοϊό», τόνισε.

Αναμένεται να νοσήσει το 5%-10% των Ελλήνων

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων ο πραγματικός αριθμός είναι πολλαπλάσιος καθώς η νόσος εκδηλώνεται και με ήπια συμπτώματα ή και χωρίς συμπτώματα. Εκτιμά δε πως θα νοσήσει από τη νόσο το 5-10% του πληθυσμού εφέτος, και ανέφερε προκειμένου να προλάβει, όπως είπε, την επιδημία του φόβου και του πανικού που είναι πολύ χειρότερες, πως από την εποχική γρίπη νοσεί το 15% των Ελλήνων.

 

Οι ευπαθείς ομάδες στο επίκεντρο των μέτρων

Οι άνθρωποι με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά, καρδιολογικά, μεταβολικά, ανοσοκατασταλμένοι, απειλούνται από τα ήπια ή και ανύπαρκτα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν το 80% εκείνων που νοσούν. Για αυτές τις ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού τα μέτρα υγιεινής αλλά και τα μέτρα αυτοπεριορισμού αποκτούν πραγματικά άλλη σημασία, καθώς γίνονται το πιο ισχυρό όπλο τους.

Τέλος ανέφερε ότι συμπτώματα όπως ο πυρετός και ο βήχας πρέπει να μας κρατούν στο σπίτι για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και αυτούς με τα χρόνια νοσήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:25