search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:05
MENU CLOSE

Εργαζόμενοι μετρό: Υποτυπώδη τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό

06.03.2020 13:33
Μετρό Ακρόπολη: Γέμισαν με συνθήματα σταθμό και αγάλματα - Ένα λάθος των κουκουλοφόρων τους οδήγησαν στα χέρια της ΕΛΑΣ (Photos) - Media

 

Tην ανησυχία τους ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις συγκοινωνιακές εταιρείες για την προστασία από τον κοροναϊό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία αποτελούν κατεξοχήν σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού, είναι ελλιπή εκφράζουν για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι του μετρό με ανακοίνωσή τους.

«Ανησυχούμε για τη χώρα αλλά ιδιαίτερα ανησυχούμε για την αποτελεσματικότητα των μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας μας τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εραγαζομένους» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό (ΣΕΛΜΑ).

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν μάλιστα ότι την ώρα που «σχολεία, θέατρα, δημόσιοι χώροι, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις μένουν κλειστές γιατί είναι αδύνατον να προστατευτούν αποτελεσματικά, σε αντιδιαστολή θεωρούν ότι ένα αντισηπτικό φτάνει για να προστατέψει το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ, τους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες και τους δεκάδες εργαζομένους σε ένα δίκτυο που εκτείνεται σχεδόν σε όλη την Αττική».

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τα μέτρα, τα οποία έχει προτείνει ο ΟΑΣΑ και καλούνται να εφαρμόσουν οι συγκοινωνιακές εταιρίες «υποτυπώδη» προσθέτοντας ότι «δεν τηρούνται ούτε στο σωστό χρόνο ούτε στη σωστή ποσότητα». Αναφέρουν επίσης ότι οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών φορέων «κάθε άλλο παρά μια στάση υπευθυνότητας και σοβαρότητας έχουν να επιδείξουν».

Οι εργαζόμενοι του μετρό απαιτούν – όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους – «αυξημένα μέτρα και τήρηση των κανόνων υγιεινής αντάξια μιας σοβαρής χώρας όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» δεδομένου ότι οι χώροι της ΣΤΑΣΥ φιλοξενούν χιλιάδες επιβάτες και εργαζομένους καθόλη τη διάρκεια της ημέρας κάτι που τους καθιστά χώρους με υψηλή επικινδυνότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01