search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:38
MENU CLOSE

Ο Δικομματισμός έχει «νέο» δεκανίκι!…

21.06.2012 07:02

Θερμά συγχαρητήρια (επί του παρόντος, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι θα ακολουθήσουν σύντομα τα θερμά συλλυπητήρια) στον κ. Αντώνη Σαμαρά, που τελικά «πραγμάτωσε» το όνειρό του να καθίσει στον Ελληνικό Πρωθυπουργικό θώκο.

Θερμά συγχαρητήρια (επί του παρόντος, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι θα ακολουθήσουν σύντομα τα θερμά συλλυπητήρια) στον κ. Αντώνη Σαμαρά, που τελικά «πραγμάτωσε» το όνειρό του να καθίσει στον Ελληνικό Πρωθυπουργικό θώκο.

Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και το δικό του, πλέον, τραγικά συρρικνωμένο, αλλά «ζωντανό» ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει να αποτελεί απαραίτητο μέλος του Ελληνικού πολιτικού Δικομματισμού.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ, το πάλαι ποτέ ελπιδοφόρο και ακμαίο Κόμμα που, αφού επέλεξε τον ρόλο του ως «δεκανίκι» του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ στην πρώτη «Συγκυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας», πλήρωσε το τίμημα με τον καταποντισμό του από τη θέση του 4ου Κόμματος στην προηγούμενη Βουλή και τον αποκλεισμό του από τη νέα, επτακομματική πλέον, Βουλή.

Για τον κ. Φώτη Κουβέλη και τη Δημοκρατική Αριστερά, που επέλεξε να λειτουργήσει τελικά ως το «νέο» δεκανίκι του Δικομματισμού, δεν μπορώ να επιλέξω ακόμη την απονομή «συγχαρητηρίων ή συλλυπητηρίων».

Ο χρόνος, πολύ σύντομα πιστεύω, θα δείξει…

Προφανώς, όμως, «το πάθημα» του κ. Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ δεν μπόρεσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στη συστηματική εναλλαγή στους θώκους εξουσίας των 2 Κομμάτων που μας Κυβέρνησαν από εκείνο το τραγικό για την Κύπρο και τον απανταχού Ελληνισμό καλοκαίρι του 1974 μέχρι το φετινό καλοκαίρι του 2012 και της «νέας… Συγκυβέρνησης».

Πάντως είναι κοινωνιολογικά, ψυχολογικά, πολιτικά και ιστορικά πολύ άξιο μελέτης το φαινόμενο του ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΥ που σημάδεψε τώρα την πολιτική μας ζωή…

Με το «κεντρο-αριστερό» ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ είχε ανάγκη μιας μεγάλης (της Νέας Δημοκρατίας) και μιας μικρής (του ΛΑΟΣ) πατερίτσας…

Με την «κεντρο-δεξιά» «Νέα» Ν.Δ. στην εξουσία ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ είχε ανάγκη μιας μεγάλης (του έστω συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ) και μιας μικρής (της ΔΗΜΑΡ) πατερίτσας…

Τα πιο θερμά συγχαρητήρια σε αυτούς που είναι, ουσιαστικά, διαχειριστές του «ελληνικού πολιτικού Συστήματος» με κατοχυρωμένη την «επικαρπία» των περιουσιακών του στοιχείων, έστω με πατερίτσες!… 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:37