search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:21
MENU CLOSE

Το Φάντασμα της Όπερας είναι μια εμπειρία…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2115
5-3-2020
07.03.2020 04:00
101.jpg

 

Η όμορφη πριμαντόνα χάνεται στο σκοτάδι ενός καταραμένου ήρωα που παλεύει με τη μουσική και τον ίδιο του τον εαυτό. Μια μάσκα κρύβει ή αποκαλύπτει την αλήθεια; Μουσική που σε ταξιδεύει, λόγια που σε συγκινούν, φωνές που σε καθηλώνουν, σκηνικά που σε εντυπωσιάζουν, το «Φάντασμα της Όπερας» στο Christmas Theater δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την παράσταση του Λονδίνου, ούτε και από την παραγωγή του Μπρόντγουεϊ που είχα την ευκαιρία να δω πριν από μερικά χρόνια στη Νέα Υόρκη.

Η υπόθεση. Στο έργο, που διαδραματίζεται στην όπερα του Παρισιού στα μέσα του 19ου αιώνα, παρακολουθούμε τη νεαρή τραγουδίστρια Κριστίν να κερδίζει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη σε μία Λυρική Σκηνή στοιχειωμένη από την παρουσία ενός μυστηριώδους άνδρα που καλύπτει το πρόσωπό του με μάσκα και κρύβεται στα σκοτάδια των παρασκηνίων. Το «Φάντασμα» είναι ένας ιδιοφυής μουσικός και τραγουδιστής, που χειραγωγεί την Κριστίν, βάζει τους δικούς του όρους για να εξασφαλίσει την επιτυχία της και κερδίζει τη συμπάθειά της – τουλάχιστον ώς τη στιγμή της αναπόφευκτης προδοσίας που θα οδηγήσει και τους δύο σε ένα φλερτ με τον θάνατο.

Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε το ιστορικό ανέβασμα με τους καλύτερους ερμηνευτές στην 35άχρονη πορεία του έργου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το «Φάντασμα της Όπερας», ένα πλάσμα με φωνή αγγέλου, φτιαγμένο από σκοτάδια και θρύλους, ερμηνεύει ο superstar του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου Ben Forster, που κατέκτησε όλο τον κόσμο ως Ιησούς στο «Jesus Christ Superstar». Στον ρόλο της νεαρής πριμαντόνα Κριστίν η Celinde Schoenmaker, μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του West End του Λονδίνου, που άφησε εποχή με την ερμηνεία της σε αυτόν τον ρόλο, όπως και με την εμφάνισή της στο «Les Miserables».

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Phantom of the Οpera» και στην Αθήνα, η People Entertainment ανακοινώνει παράταση των παραστάσεων και νέες ημερομηνίες μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Συντελεστές: Συγγραφέας: Gason Leroux. Σκηνοθεσία: Stephen Barlow. Σκηνικά: Andrew Riley. Κοστούμια: Andrew Riley. Μουσική Διεύθυνση: Michael England. Μουσική: Andrew Lloyd Webber. Φωτισμοί: Howard Hudson. Χορογραφία: Ewan Jones. Διασκευή: Richard Stilgoe & Andrew Lloyd Webber.

Παίζουν: The Phantom: Ben Forster. Christine Daaé: Celinde Schoenmaker & Amy Manford. Raoul: Nadim Naaman. Carlotta Giuducelli: Lara Martins. Monsieur Richard Firmin: Sion Lloyd. Monsieur Andre Gilles: Arvid Larsen. Madame Giri: Valerie Cutko. Ubaldo Piangi: John Ellis. Meg Giri: Daisy Hulbert.

Η παράσταση είναι στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03