search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:54
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Κανένας διεθνής οίκος γνωρίζει αυτή τη στιγμή τις πραγματικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού στις οικονομίες

07.03.2020 07:23
Σταϊκούρας: Εξετάζεται μείωση ΦΠΑ στην εστίαση   - Media

 

Στις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία και στα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τους αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του κοροναϊού τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα έπεσαν έξω, συμπληρώνοντας ότι οι επιπτώσεις αυτές θα κρατήσουν περισσότερο από ένα τρίμηνο αλλά θα είναι παροδικές.

Εκτιμώντας ότι καμία οικονομία δεν είναι θωρακισμένη σε τόσο μεγάλους εξωγενείς κινδύνου, ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σε συγχρονισμό εξάλλου με τις άλλες χώρες και για αυτό ήταν επόμενη η πτώση του χρηματιστηρίου και η αύξηση του κόστους δανεισμού.

Επισήμανε ότι κανένας διεθνής οίκος, ούτε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, γνωρίζει αυτή τη στιγμή το πραγματικό εύρος των επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού στις οικονομίες, αλλά βασίζονται σε εκτιμήσεις.

Πάνω σε αυτές τις εκτιμήσεις, θα βασιστεί το κυβερνητικό σχέδιο για στήριξη πρώτα του τομέα υγείας και στη συνέχεια όλων των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας.

Χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για την προστασία της οικονομίας, ειδικά στον τομέα της ρευστότητας και της εργασίας.

Πάντως, το σχέδιο είναι αυτά τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας να εξαιρεθούν από τη μέτρηση των δημοσιονομικών στόχων από τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33