28/05/2020 18:29:43

Σταϊκούρας: Κανένας διεθνής οίκος γνωρίζει αυτή τη στιγμή τις πραγματικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού στις οικονομίες

Σταϊκούρας: «Θα γίνει ό,τι χρειαστεί για τη στήριξη της οικονομίας, είμαστε έτοιμοι για όλα» - Media

 

Στις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία και στα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τους αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις του κοροναϊού τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα έπεσαν έξω, συμπληρώνοντας ότι οι επιπτώσεις αυτές θα κρατήσουν περισσότερο από ένα τρίμηνο αλλά θα είναι παροδικές.

Εκτιμώντας ότι καμία οικονομία δεν είναι θωρακισμένη σε τόσο μεγάλους εξωγενείς κινδύνου, ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σε συγχρονισμό εξάλλου με τις άλλες χώρες και για αυτό ήταν επόμενη η πτώση του χρηματιστηρίου και η αύξηση του κόστους δανεισμού.

Επισήμανε ότι κανένας διεθνής οίκος, ούτε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, γνωρίζει αυτή τη στιγμή το πραγματικό εύρος των επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού στις οικονομίες, αλλά βασίζονται σε εκτιμήσεις.

Πάνω σε αυτές τις εκτιμήσεις, θα βασιστεί το κυβερνητικό σχέδιο για στήριξη πρώτα του τομέα υγείας και στη συνέχεια όλων των υπόλοιπων τομέων της οικονομίας.

Χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για την προστασία της οικονομίας, ειδικά στον τομέα της ρευστότητας και της εργασίας.

Πάντως, το σχέδιο είναι αυτά τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας να εξαιρεθούν από τη μέτρηση των δημοσιονομικών στόχων από τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.