search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:06
MENU CLOSE

ΕΣΗΕΑ: Καταδικάζουμε τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

07.03.2020 08:49
ΕΣΗΕΑ: Τιμά και συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  - Media

 

Καταδικάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων που καλύπτουν τα γεγονότα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο.

«Οι δημοσιογράφοι εργάζονται στα σύνορα της πατρίδας μας, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, υπηρετώντας την ενημέρωση της Ελληνικής και Διεθνούς Κοινής Γνώμης. Δυστυχώς, ορισμένοι εξ’ αυτών στοχοποιήθηκαν και υπέστησαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους λεκτική και σωματική βία από ακραίες ομάδες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

»Καλούμε τις Αρχές να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τους δράστες των επιθέσεων, αλλά και τους συναδέλφους να συνεχίσουν να μεταδίδουν τα γεγονότα με νηφαλιότητα, σεβόμενοι πάντα τις Αρχές Δεοντολογίας του επαγγέλματος. Η κοινή γνώμη οφείλει να ενημερώνεται ελεύθερα και πλουραλιστικά και οι δημοσιογράφοι δικαιούνται να εργάζονται απρόσκοπτα χωρίς απειλές και επιθέσεις», καταλήγει. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33