search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:44
MENU CLOSE

Λογιστικός έλεγχος…

25.06.2012 16:33
oldphotos134026848439.jpg

Μία από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει ο Βενιζέλος, όπως έχει ήδη προαναγγείλει, είναι να απευθυνθεί σε διεθνές λογιστικό γραφείο προκειμένου να ελέγξει εξονυχιστικά τα χρέη του κόμματος και να προτείνει ιδέες για την απεμπλοκή από το θηριώδες χρέος. Βέβαια, ήδη υπάρχουν σενάρια προκειμένου το κόμμα να απαλλαχθεί από το δυσβάσταχτο χρέος.

Μία από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει ο Βενιζέλος, όπως έχει ήδη προαναγγείλει, είναι να απευθυνθεί σε διεθνές λογιστικό γραφείο προκειμένου να ελέγξει εξονυχιστικά τα χρέη του κόμματος και να προτείνει ιδέες για την απεμπλοκή από το θηριώδες χρέος. Βέβαια, ήδη υπάρχουν σενάρια προκειμένου το κόμμα να απαλλαχθεί από το δυσβάσταχτο χρέος. Το κυριότερο σενάριο είναι να κηρύξει πτώχευση και να αφήσει τις τράπεζες εκτεθειμένες στο χρέος. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξει και όνομα, αφού ως ανώνυμη εταιρεία δεν θα μπορεί να επαναλειτουργήσει αμέσως. Γι’ αυτό και όλες οι πληροφορίες για την αλλαγή ονόματος του κόμματος. Το μεγάλο ζήτημα όμως είναι αν μετά τον λογιστικό έλεγχο θα καταλογιστούν ευθύνες σε συγκεκριμένα στελέχη για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος ή απλώς το πόρισμα θα χρησιμοποιηθεί για το ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών. Η ιστορία αυτή αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους παπανδρεϊκούς, που κατηγορούν τη βενιζελική πτέρυγα ότι αγνοεί πλήρως την παρακμή στην οποία βρέθηκε επί Σημίτη το κόμμα και τις προσπάθειες οικονομικής εξυγίανσης που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Για να δούμε τι θα δούμε…  Α.Χ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:44