search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59
MENU CLOSE

Βρετανία-κορονοϊός: Έχουν «ρημάξει» τα αντισηπτικά στα δημόσια νοσοκομεία – Ελλείψεις λόγω κλοπών!

07.03.2020 16:58
Προσοχή: Ο ΕΟΦ αποσύρει επικίνδυνο αντισηπτικό χεριών από την Τουρκία - Κατάσχεται σε όλη την Ευρώπη - Media

 

Αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία της Βρετανίας. Μόνο που στόχο των δραστών δεν αποτελούν ακριβά ιατρικά μηχανήματα ή τιμαλφή, αλλά τα… αντισηπτικά!

Σύμφωνα με το BBC, με τον πανικό για τον νέο κορονοϊό να εξαπλώνεται ταχύτατα, οι επισκέπτες των δημόσιων νοσοκομείων μπαίνουν εύκολα στον πειρασμό να αρπάξουν ένα μπουκαλάκι με αντισηπτικό υγρό. Δεν διστάζουν μάλιστα να τα αφαιρέσουν ακόμα και από τα κρεβάτια των ασθενών!

Πρόκειται για μία πρωτοφανή εικόνα, σύμφωνα με εκπρόσωπο νοσοκομειακού ιδρύματος που επικαλείται το BBC. Μάλιστα οι διοικητές των νοσοκομείων έχουν λάβει αυστηρές προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που μπορεί να επιφυλάσσει για τη ζωή των ασθενών η τάση αυτή των επισκεπτών των νοσοκομείων.

«Την τελευταία εβδομάδα τα αποθέματα υγρών καθαρισμού εξαφανίζονται από τα κρεβάτια κάθε μέρα», ανέφερε διοικητικό στέλεχος νοσοκομείου στο BBC.

Το βρετανικό ΕΣΥ, το NHS, έχει αναγκαστεί πλέον να μην παρέχει αντισηπτικά σε όλα τα κρεβάτια. Απευθύνεται δε έκκληση προς τους ασθενείς να μην αφαιρούν τα εν λόγω τζελ, καθώς η παροχή τους δεν είναι απεριόριστη ενώ η ύπαρξή τους στα νοσοκομεία κρίνεται απαραίτητη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59