search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:36
MENU CLOSE

Ιταλία: Σε 5.883 ανήλθαν τα κρούσματα του κορονοϊού και στους 233 oι νεκροί

07.03.2020 17:42
Ιταλία: Σε 5.883 ανήλθαν τα κρούσματα του κορονοϊού και στους 233 oι νεκροί - Media

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα έφτασαν τα 5.883. Οι νεκροί είναι 233 και οι ασθενείς που ιάθηκαν 589.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).

Νέα μέτρα

Η Ιταλία θα υιοθετήσει σήμερα νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας ‘Αντζελο Μπορέλι, μετά τα δεδομένα που έδειξαν μακράν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων ημερησίως από τότε που ξέσπασε η επιδημία πριν από δύο εβδομάδες.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις περιορισμένες περιοχές που βρίσκονται σήμερα σε καραντίνα, τις αποκαλούμενες “κόκκινες ζώνες”, στις περισσότερες περιοχές της Λομβαρδίας, την πλέον πληγείσα περιοχή από τον ιό Covid-19.

Ο Μπορέλι δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή και περιορίστηκε να πει ότι “θα υπάρξει διάταγμα … που θα συμφωνηθεί με την περιοχή”.

Λομβαρδία

Οι Ιταλοί γιατροί των μονάδων εντατικής θεραπείας σημαίνουν συναγερμό και υπογραμμίζουν ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας είναι οριακή».

«Τα νοσοκομεία της Λομβαρδίας υφίστανται μεγάλη πίεση η οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί. Δυστυχώς, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με καταστροφικές συνέπειες», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν, δε, ότι «δεν κινδυνεύει μόνον η ζωή των ασθενών με τον covid-19, αλλά και όλων όσων απευθύνονται στα δημόσια νοσοκομεία για χρόνιες και οξείες παθήσεις» και ζητούν την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα.

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας, στο μεταξύ, έκανε γνωστό ότι σύντομα μέρος των ασθενών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων της Λομβαρδίας θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του ιταλικού βορρά.

Παράλληλα, μετά τη δήλωση του γραμματέα του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλα Τζινγκαρέτι ότι βρέθηκε θετικός στον ιό, ο περιφερειάρχης της Σικελίας Νέλο Μουσουμέτσι (ο οποίος τον συνάντησε πρόσφατα) έκανε γνωστό ότι θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

Στο Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας έχει ξεσπάσει εξέγερση στις τοπικές φυλακές, λόγω του ότι απαγορεύθηκαν οι επισκέψεις και κατά συνέπεια οι συναντήσεις των φυλακισμένων με τους συγγενείς τους, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:36