search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:12
MENU CLOSE

Κορονοϊός: Νέα σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για οικονομικά τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

08.03.2020 09:50
ΥΠΟΙΚ: Εννέα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τον «Ιανό» - Media

 

Nέα σύσκεψη πραγματοποιείται σε λίγη ώρα στο «στρατηγείο» υπουργείο Οικονομικών λόγω κορονοϊού.

Αφού επικαιροποιηθούν τα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα αναμένεται να ανακοινωθούν και άμεσα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας, όπως η αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων, ενδεχομένως όμως και ασφαλιστικών εισφορών. 

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 για τον κορονοϊό, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι η Ελλάδα πάει καλά και δεν χρειάζεται να μας πιάνει “μαύρη απελπισία”. “Η Ελλάδα μέχρι στιγμής κρατάει. Πρέπει όμως να βάλουμε όλοι πλάτη. Υπάρχει θέμα ατομικής ευθύνης και υγιεινής. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία λένε ότι θα περιορίζεται η εξάπλωση του ιού”, ανέφερε.

Παράλληλα τόνισε πως αύριο Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, μετά τις επιπτώσεις του κορονοϊού. Αποκάλυψε ότι αναμένεται να ισχύσει αναστολή του ΦΠΑ και των εισφορών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα από τον κορονοϊό. Αποκάλυψε ακόμα ότι έχει τεθεί ήδη από τον πρωθυπουργό το θέμα της μείωσης των πλεονασμάτων το 2020, κάτι το οποίο θα το συζητήσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, στο “Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ – Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων”, τη Δευτέρα, στο Βερολίνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:12