search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:44
MENU CLOSE

Ο άνθρωπος είναι 10.000 χρόνια μπροστά

22.06.2012 12:34
Ο άνθρωπος είναι 10.000 χρόνια μπροστά - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο Τζεφ Μπέζος είναι αναμφίβολα ένας από τους εξυπνότερους και ικανότερους επιχειρηματίες του πλανήτη. Ο 48χρονος Αμερικανός τάραξε τα νερά όταν ίδρυσε την εταιρεία Amazon και άλλαξε τον τρόπο που ψωνίζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Ο Τζεφ Μπέζος είναι αναμφίβολα ένας από τους εξυπνότερους και ικανότερους επιχειρηματίες του πλανήτη. Ο 48χρονος Αμερικανός τάραξε τα νερά όταν ίδρυσε την εταιρεία Amazon και άλλαξε τον τρόπο που ψωνίζουν εκατομμύρια άνθρωποι. Η περιουσία του υπολογίζεται στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά ο πλούτος δεν αλλοίωσε τον χαρακτήρα και τα όνειρα του πιτσιρικά από την Αλμπουκέρκη.

Έχει βάλει σκοπό να ανακαλύπτει νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και έχει το βλέμμα του στραμμένο πάντα στο μέλλον.

Ο Μπέζος χρηματοδοτεί τελευταία μια αποστολή κατάδυσης στα βάθη του Ατλαντικού για τα συντρίμμια του διαστημόπλοιου «Απόλλο 13» ώστε να τα ανασύρει και να τα χαρίσει στο μουσείο της ΝΑΣΑ, έχει δικό του αεροδιαστημικό πρόγραμμα για την μεταφορά των αστροναυτών στους κατά τόπους διαστημικούς σταθμούς και έφτιαξε… αερόσακο για κινητά και παρεμφερείς συσκευές ώστε να μην χαλάνε στις πτώσεις τους. Αλλά το μεγάλο του όραμα είναι το ρολόι των 10.000 ετών.

Σε ένα βουνό στην τεράστια έκταση του στο δυτικό Τέξας ο Μπέζος χτίζει ένα γιγάντιο ρολόι το οποίο θα μείνει ως αναφορά στις επόμενες γενιές.

Ο προγραμματισμός είναι να χτυπάει μια φορά κάθε χρόνο στην αλλαγή του έτους, πιο δυνατά και με άλλο ήχο κάθε 100 χρόνια και ο κούκος θα βγαίνει και θα αναγγέλλει κάθε νέα χιλιετία! Το σχέδιο θα κοστίσει42 εκ.δολάρια και όταν θα είναι έτοιμο θα ξεκινήσει να λειτουργεί ως αξιοθέατο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:41