search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:54
MENU CLOSE

Κορονοϊός: «Κοψοχρονιά» δίνουν διαμερίσματα στο Μιλάνο – Κατάρρευση τιμών στο Airbnb

08.03.2020 13:44
Κορονοϊός: «Κοψοχρονιά» δίνουν διαμερίσματα στο Μιλάνο - Κατάρρευση τιμών στο Airbnb - Media

 

Μία προειδοποίηση για την επιδημία κορονοϊού με τα δεκάδες κρούσματα στη βόρεια Ιταλία «καλωσορίζει» τον επισκέπτη της δημοφιλούς πλατφόρμας Airbnb, σε μία αναζήτηση οικήματος στο Μιλάνο.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού. Ελέγξτε τις επίσημες ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις και λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις», αναφέρεται στην προειδοποίηση.

Αυτό που ακολουθεί στα προσφερόμενα διαμερίσματα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως κατάρρευση: Όπως φαίνεται από αναζήτηση του “Π” στη δημοφιλή πλατφόρμα, δωμάτια στο κέντρο της πόλης διατίθενται ακόμα και στη μισή τιμή, ενώ με έκπτωση καταχωρούνται δωμάτια και στις ξενοδοχειακές μονάδες που είναι συμβεβλημένες με την πλατφόρμα booking.com.

Ενδεικτικά, διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης από 88 ευρώ διατίθεται στα 50. Στα προάστια, δωμάτιο δίνεται στα 38 ευρώ από 61.

Όπου φύγει – φύγει

Ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί στο Μιλάνο είναι όσα έλαβαν χώρα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης, όταν εκατοντάδες Ιταλοί που ζουν στην πόλη αλλά κατάγονται από άλλες περιοχές προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το Μιλάνο. Εικόνες που μετέδωσαν ιταλικά και διεθνή ΜΜΕ δείχνουν κατοίκους και επισκέπτες να τρέχουν με τις βαλίτσες στα χέρια να προλάβουν να φύγουν, πριν μπει απαγορευτικό στο Μιλάνο. Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης αφορά στην περιφέρεια της Λομβαρδίας και άλλες 12 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ειδικότερα, στους δύο κύριους σταθμούς του Μιλάνου (σ.σ. Τσεντράλε και Πόρτα Γκαριμπάλντι) από αργά το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαρτίου καταγράφηκαν στιγμές έντασης από άτομα που δεν κατάφεραν να μπουν στα βαγόνια. «Αισθανόμαστε σαν πρόσφυγες, προτιμούμε να γυρίσουμε σπίτι μας» ξεκαθάρισε επιβάτης σε δηλώσεις του σε Ιταλούς δημοσιογράφους. Σε αρκετά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου τονίζεται ότι ο συνωστισμός παραβίασε τους αυστηρούς κανόνες για την τήρηση απόστασης ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των πολιτών λόγω κορωνοϊού.

Κάποιοι κάτοικοι του Μιλάνου, πάντως, αποφάσισαν να φύγουν οδικώς από την πόλη, μετά την επιβληθείσα καραντίνα, τόσο για να βοηθήσουν να επιστρέψουν συγγενείς τους που είχαν μεταβεί στην εξοχή λόγω Σαββατοκύριακου, όσο και επειδή προτιμούν προς το παρόν να μετακινηθούν εκτός «κόκκινης ζώνης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24