search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:47
MENU CLOSE

Spiegel: Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 22χρονου Σύρου στον Έβρο

08.03.2020 16:56
Spiegel: Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 22χρονου Σύρου στον Έβρο - Media

 

Στον θάνατο του 22χρονου Σύρου πρόσφυγα Μωχάμεντ Αλ Αράμπ στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, αναφέρεται το Spiegel Online, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατό του.

Ανήμερα Καθαρά Δευτέρα ο 22χρονος, σύμφωνα με το SPIEGEL, «στην προσπάθειά του να διασχίσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό. Δεν είναι ακόμη σαφές αν πρόκειται για σφαίρα τουφεκιού ή πλαστική σφαίρα. Επίσης δεν είναι βέβαιο ποιος τον πυροβόλησε. Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει στο SPIEGEL ότι οι Έλληνες συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ. Και οι τουρκικές αρχές κατηγορούν την Ελλάδα για τον θάνατο του Αράμπ.

»Η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture με έδρα το Goldsmith College του Λονδίνου έχει αναλύσει βίντεο που γυρίστηκαν λίγο πριν και λίγο μετά το περιστατικό. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας πυροβολήθηκε στην περιοχή των συνόρων. Η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ‘fake news’ τον ισχυρισμό ότι πυροβόλησαν αστυνομικοί ή στρατιώτες (στην ελληνική πλευρά). Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός», σημειώνει το Spiegel.

Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45