search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:35
MENU CLOSE

Σεραφείμ: Η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αγωγός ασθενείας (Video)

09.03.2020 09:45
Κορωνοϊός: Θετικός ο Μητροπολίτης Καστοριάς - Μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη - Media

 

Θέση για το εάν οι πιστοί πρέπει να κοινωνούν με το ίδιο κουτάλι λόγω του κορωνοϊού, πήρε το πρωί της Δευτέρας, μέσω της εκπομπής MEGA MAG ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας είναι σώμα και αίμα Χριστού και άρα δεν μπορεί να προσδώσει θάνατο και ασθένεια», δήλωσε ο Σεραφείμ.

Ως παράδειγμα έφερε και το νερό του αγιασμού. «Το κανονικό νερό», ανέφερε, «αν το βάλουμε σε ένα μπουκάλι μετά από μέρες σαπίζει, σε αντίθεση με τον αγιασμό».

«Η Εκκλησία μας δεν είναι μια θρησκεία, αλλά είναι μια αποκάλυψη η οποία έχει ένα βασικό στοιχείο, τη χάρη. Χωρίς αυτή την κατανόηση  δεν μπορείς να προσεγγίσεις την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού, δεν έχει κεφαλή ή ηγέτη έναν άνθρωπο, αλλά τον ίδιο στον Σωτήρα Χριστό, συνεπώς η Εκκλησία ως βασικό της στοιχείο της έχει τη χάρη», πρόσθεσε,

Ανέφερε ακόμη «2.000 χρόνια έχουν σημειωθεί άπειρα θαύματα και επομένως η ανατροπή της φυσικής τάξεως των πραγμάτων είναι δεδομένη για την Εκκλησία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 14:35