search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:44
MENU CLOSE

Οι βασικές διαφορές ανάμεσα στη γρίπη και στον κορωνοϊό

09.03.2020 15:49
Οι βασικές διαφορές ανάμεσα στη γρίπη και στον κορωνοϊό - Media

 

Όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνονται οι γνώσεις των επιστημόνων για το νέο κορωνοϊό και πλέον γνωρίζουν ότι δεν είναι SARS, ούτε MERS αλλά ούτε και γρίπη. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο κορωνοϊός Covid-19 είναι ένας ιός με μοναδικά χαρακτηριστικά.

Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρει το Jenny.gr ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξήγησε ποιες είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα στη γρίπη και στον κορωνοϊό Covid-19.

Η πρώτη διαφορά είναι ότι ο κορωνοϊός Covid-19 δεν φαίνεται να μεταδίδεται τόσο αποτελεσματικά όσο η γρίπη. Με τη γρίπη οι φορείς του ιού που δεν έχουν αρρωστήσει ακόμα, συμβάλλουν σημαντικά στη διασπορά του. Ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο με τον κορωνοϊό.

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται ότι μόνο το 1% των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Αντ αυτού το μεγαλύτερο ποσοστό εκδηλώνει συμπτώματα μέσα σε 2 ημέρες.

Ο κορωνοϊός προκαλεί πιο σοβαρή νόσο. Κανένας δεν έχει ανοσία στον κορωνοϊό Covid-19, γιατί είναι ένας νέος ιός. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι είναι ευάλωτοι σε μόλυνση από αυτόν και κάποιοι θα εκδηλώσουν σοβαρή νόσο.

Παγκοσμίως, περίπου το 3,4% των κρουσμάτων του ιού έχουν πεθάνει. Η εποχική γρίπη, όμως έχει ποσοστό θνησιμότητας πολύ χαμηλότερο από 1%.

Δεν υπάρχουν εμβόλια και φάρμακα για τον κορωνοϊό, ενώ για την εποχική γρίπη υπάρχουν. Όμως γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν φάρμακα και εμβόλια.

Τέλος ο κ. Ghebreyesus τόνισε πως όπως φαίνεται ο κορωνοϊός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ακριβώς όπως η γρίπη. Έχει όμως αρκετές ομοιότητες με αυτήν ώστε να μην πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:44