search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:08
MENU CLOSE

Πώς η τιμή του πετρελαίου γίνεται «θηλιά» για τη Ρωσία

09.03.2020 16:15
Πώς η τιμή του πετρελαίου γίνεται «θηλιά» για τη Ρωσία - Media
 
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα, ότι ο όγκος ενίσχυσης της ρευστότητας του Ταμείου Εθνικού Πλούτου (ΤΕΠ) την 1η Μαρτίου του 2020 είχε ανέλθει στα 10,1 τρισεκατομμύρια ρούβλια και είναι επαρκής, για να καλύψει για διάστημα 6-10 ετών, τις απώλειες εσόδων που θα υπάρξουν στην περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου πέσει στα 25-30 δολάρια το βαρέλι.
 
Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνεται ότι ο όγκος ενίσχυσης της ρευστότητας του ΤΕΠ, αποτελεί εγγύηση για να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το κράτος και να διατηρηθεί η μακροοικονομική σταθερότητα, όσο παραμένουν σταθερά χαμηλά οι τιμές πετρελαίου.
 
Ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι από τον προϋπολογισμέ μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι δαπάνες και να καλυφθούν οι δεσμεύσεις του κράτους ακόμη και στην περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου πέσει κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι.
 
Σε περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου πέσει κάτω από την τιμή βάσης των 42 δολαρίων το βαρέλι, θα δημιουργηθεί έλλειμμα στον προϋπολογισμό ως προς τα έσοδα που προέρχονται από τις πωλήσεις πετρελαίου, το οποίο θα καλυφθεί από κονδύλια του ΤΕΠ και για αυτόν τον λόγο πραγματοποιείται πώληση ξένου συναλλάγματος στην ελεύθερη αγορά.
 
Σήμερα ο Σιλουάνοφ δήλωσε ότι τα υπάρχοντα αποθέματα συνιστούν εγγύηση για να υλοποιηθούν όλες οι κοινωνικές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το κράτος έναντι των πολιτών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:08