search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:16
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εφιάλτης στο Ιράν – 27 νεκροί που πίστεψαν ότι το αλκοόλ θα τους σώσει

09.03.2020 17:34
Κορωνοϊός: Εφιάλτης στο Ιράν - 27 νεκροί που πίστεψαν ότι το αλκοόλ θα τους σώσει - Media
 
Είκοσι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ μετά από φήμες ότι τα οινοπνευματώδη ποτά θα βοηθούσαν στη θεραπεία του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
 
Με τον τελευταίο επίσημο αριθμό θανάτων να ανέρχεται σε 237, το Ιράν είναι μία από τις βασικές χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον Covid-19 μετά την Κίνα και την Ιταλία.
 
Η κατανάλωση και η πώληση αλκοόλ απαγορεύεται στην Ισλαμική Δημοκρατία, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τακτικά θανάτους από δηλητηρίαση από αλκοολούχα ποτά.
 
Σύμφωνα με το IRNA, 20 άτομα πέθαναν από δηλητηρίαση στη νοτιοδυτική επαρχία Κουζεστάν και επτά στην Αλμπόρτζ, γειτονικά της Τεχεράνης.
 
Το πρακτορείο πρόσθεσε, επικαλούμενο έναν τοπικό αξιωματούχο νοσοκομείο, πως 218 άνθρωποι νοσηλεύονται στην Αβάζ, πρωτεύουσα της Κουζεστάν, έπειτα δηλητηρίαση αλκόολ.
 
Οι καταναλωτές πίστεψαν «φήμες ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να είναι αποτελεσματική στη θεραπεία των ασθενειών που σχετίζονται με τον κοροναϊό», τόνισε το IRNA, επικαλούμενο τον αξιωματούχο.
 
Το πρακτορείο επίσης επικαλέστηκε τον αναπληρωτή εισαγγελέα της Αβάζ, ο οποίος δήλωσε ότι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είχαν απορρόφησαν μεθανόλη αφού «παραπλανήθηκαν από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο» σχετικά με τον υποτιθέμενο ωφέλιμο ρόλο του αλκοόλ κατά του κοροναϊού.
 
Σύμφωνα με το IRNA, ότι ο κοροναϊός έχει αφήσει 16 ανθρώπους νεκρούς στην Κουζεστάν. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, περισσότερα από 7.000 άτομα έχουν μολυνθεί από τη νόσο σε όλο το Ιράν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:16