search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Ιταλία: Τεράστιες ουρές και άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ – «Άφαντα» σαπούνια, πατάτες και γάλα (Photos/Videos)

10.03.2020 09:10
Κορωνοϊός: Διαδικτυακό σούπερ μάρκετ καθησυχάζει για επάρκεια τροφίμων - «Κανείς δεν θα λιμοκτονήσει»! - Media

 

«Γιουρούσι» στα σούπερ μάρκετ της Ρώμης και της Νάπολης έκαναν χθες Δευτέρα το βράδυ χιλιάδες Ιταλοί όντας ανήσυχοι μετά την ανακοίνωση του προεδρικού διατάγματος, βάσει του οποίου από σήμερα απαγορεύονται σε όλη τη χώρα οι μη απαραίτητες μετακινήσεις προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες με δεκάδες πολίτες να παίρνουν καροτσάκια και να στήνονται ο ένας πίσω από τον άλλο υπομονετικά ώσπου να έρθει η σειρά τους να εισέλθουν στο κατάστημα, να ψωνίσουν και μετά να ξανασταθούν για ώρα στο ταμείο, και μετά να πάρουν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι τους.

Σημαντική είναι και η παρουσία αστυνομικών που κάνουν διαρκείς περιπολίες προκειμένου να αποτρέψουν εντάσεις ή ακόμα και λεηλασίες σε καταστήματα. 

Υπάλληλοι βρίσκονταν στην είσοδο των σούπερ μάρκετ για να ρυθμίζουν την είσοδο των καταναλωτών, οι οποίοι έκαναν με ηρεμία ουρά έξω από τις πόρτες με τα καρότσια τους.
 

Πατάτες, μπισκότα, γάλα, ζάχαρη αλλά και σαπούνια και αντισηπτικά φεύγουν πρώτα από τα ράφια, σαν σε καιρό πολέμου, δήλωσε ένας καταστηματάρχης που ρωτήθηκε από το πρακτορείο Ansa.

Οι τίτλοι των ιταλικών εφημερίδων σήμερα είναι χαρακτηριστικοί της κατάστασης: «Η Ιταλία κλειστή», «Όλοι στο σπίτι», «Πλήρης προστασία», «Όλα κλειστά».

Χθες το βράδυ η ιταλική κυβέρνηση ξέδωσε συγκεκριμένη διευκρίνιση για τα σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι θα παραμείνουν ανοικτά και θα ανεφοδιάζονται «τακτικά», ενώ συνέστησε στους πολίτες να «μην σπεύδουν να προμηθευτούν τρόφιμα ή είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μπορούν να αγοράσουν τις επόμενες ημέρες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23