20/09/2020 07:09:20

Μισό εκατομμύριο λιγότερα iPhone πουλήθηκαν στην Κίνα λόγω κορωνοϊού

Διέρρευσαν οι τιμές για τα νέα iPhones: Κόστος ανά μοντέλο και χαρακτηριστικά (πίνακας) - Media

 

Οι αποστολές iPhone έπεσαν στις 494.000 το Φεβρουάριο σε σχέση με τα 1,27 εκατομμύρια που ήταν το αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Τεράστιο πλήγμα έχουν δεχτεί οι πωλήσεις της Apple στην Κίνα λόγω κοροναϊού, σύμφωνα νέα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η κινεζική κυβέρνηση, και τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το insider.gr σύμφωνα με τα στατιστικά της Ακαδημίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κίνας, οι αποστολές iPhone μειώθηκαν σε 494.000 το Φεβρουάριο σε σύγκριση με τα 1,27 εκατομμύρια που ήταν το αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο η Apple δεν είναι ο μοναδικός κατασκευαστής smartphone του οποίου οι πωλήσεις επί κινεζικου εδάφους έχουν υποστεί τέτοιο πλήγμα λόγω του κοροναϊού. Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, το σύνολο της αγοράς smartphone κατέγραψε πτώση 54,7% εν συγκρίσει με τον Φεβρουάριο της προηγούμενης χρονιάς, πουλήθηκαν δηλαδή μόνο 6,34 εκατ. συσκευές από τα 14 εκατομμύρια που πουλήθηκαν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Μεγάλη ήταν βέβαια και η πτώση για τις συσκευές Android, οι οποίες μειώθηκαν από 12,72 εκατ. σε 5,85 εκατ.

Να υπενθυμίσουμε ότι την πτώση των πωλήσεων εξαιτίας του κοροναϊου έχει ανακοινώσει έμμεσα και η ίδια η εταιρεία όταν ήδη από τον προηγούμενο μήνα σε σημείωμά της προς τους επενδυτές αναθεωρούσε επί τα χείρω τις προβλέψεις εσόδων για το τρέχον τρίμηνο. Όπως εξηγούσε τότε, η επιδημία του κοροναϊού που οδήγησε σε διακοπή των εργασιών σε εργοστάσια και καταστήματα της στην Κίνα, θα είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα να μην ανταποκρίνονται στις προβλέψεις που είχε κάνει στην αρχή του έτους για το τρίμηνο του Μαρτίου.

«Το ποσοστό της πτώσης δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της επιδημίας που έζησε η Κίνα, το ερώτημα που γεννάται βέβαια είναι πόσο γρήγορα θα καταφέρει να ανακάμψει η αλυσίδα εφοδιασμού και η ζήτηση στην κινεζική αγορά» ανέφερε ο αναλυτής της Webush, Dan Ives.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.