search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:14
MENU CLOSE

Πώς σχολίασε ο Πούτιν την πρόταση βουλευτή να είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος το 2024

10.03.2020 19:32
Ρωσία: Με εντολή Πούτιν αρχίζουν μαζικοί εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού από την ερχόμενη εβδομάδα - Media

 

Για τις προωθούμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της Ρωσίας, μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τοποθέτησή του στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή της χώρας.

Σύμφωνα με το sputniknews.gr, o Πούτιν τόνισε ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα ενισχύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ρωσίας

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να αρθούν τα όρια της προεδρικής θητείας όπως υφίστανται στο ρωσικό σύνταγμα.

Αναφερθείς σε πρόταση βουλευτή που θα του επέτρεπε να είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος της Ρωσίας το 2024, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι αυτό θα έπρεπε να έχει την υποστήριξη των πολιτών και να υιοθετηθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

«Πιστεύω και είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι μια ισχυρή προεδρική εξουσία είναι απολύτως απαραίτητη για τη χώρα μας», τόνισε ο Πούτιν.

Με τα λόγια αυτά ο Πούτιν αναφέρθηκε στην πρόταση – έκπληξη της βουλευτή Βαλεντίνα Τερέσκοβα που στόχο είχε ο πρόεδρος να έχει το δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος για τη ρωσική προεδρία μετά τη λήξη της θητείας του, το 2024.

«Είναι κατανοητή η πρόταση από την Βαλεντίνα Τερέσκοβα για να αφαιρεθεί από το Σύνταγμα ο αριθμός των θητειών που ένας πρόεδρος μπορεί να αναλάβει. Αυτή η πρακτική υπάρχει σε πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και γειτονικών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:09