19/11/2019 03:40:52
2.3.2010

Πότε θέλετε να κλείσουν τα λατομεία του Αράξου στην Πάτρα;

Ηλεκτρονική ψηφοφορία διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Πάτρας για το θέμα του κλεισίματος των λατομείων του Αράξου στην προσπάθειά της να αναδείξει το θέμα της εξεύρεσης νέων χώρων για τις λατομικές δραστηριότητες στο νομό.

Οι κάτοικοι μπαίνοντας στο site της ΟΙΚΙΠΑ www.oikipa.gr μπορούν να πάρουν μέρος στην ψηφοφορία και να απαντήσουν στην ερώτηση «Πότε θέλετε να κλείσουν τα λατομεία του Αράξου;» επιλέγοντας μία από τις παρακάτω απαντήσεις :

Στις 31-12-2010 όπως αναφέρει η ΚΥΑ;
Του αγίου ... ποτέ όπως επιθυμούν οι λατόμοι;
Σε άγνωστο χρόνο; Δεν ξέρω ... δεν είμαι απ' εδώ!!!

Είναι γνωστό ότι η ΚΥΑ που ισχύει για την περιοχή προβλέπει το κλείσιμο των λατομείων στις 31-12-2010. Ενώ λοιπόν απομένουν λιγότεροι από 10 μήνες για το κλείσιμο των λατομείων και ήδη έπρεπε να γίνονται«εργασίες αποκατάστασης του ανάγλυφου των λατομικών χώρων στα Μαύρα Βουνά» όπως ρητά προβλέπει η ΚΥΑ, οι λατόμοι ζητούν από τη Νομαρχία επέκταση των δραστηριοτήτων τους και φυσικά δεν κάνουν καμία ενέργεια για την εξεύρεση νέων λατομείων  προκειμένου να μετεγκατασταθούν.

Όπως έχει καταγγείλει η Οικολογική Κίνηση και στο παρελθόν (Ιούλιος 2009) η «αδράνεια για τα αδρανή είναι σκόπιμη προκειμένου οι λατόμοι να εκβιάζουν με τον τρόπο αυτό τη συνέχιση της λειτουργίας του Αράξου. Είναι ολοφάνερο ότι ο Άραξος είναι η εύκολη λύση. Μικρό κόστος εξόρυξης πολύ καλή ποιότητα υλικών, εύκολη πρόσβαση και φυσικά τεράστια κέρδη. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.