07/07/2020 09:36:33

Μενδώνη για Τατόι: Αρχές Απριλίου αρχίζουν τα πρώτα σωστικά μέτρα - Δημιουργείται χώρος αναψυχής 47.000 στρεμμάτων

Μενδώνη για Τατόι: Αρχές Απριλίου αρχίζουν τα πρώτα σωστικά μέτρα - Δημιουργείται χώρος αναψυχής 47.000 στρεμμάτων  - Media

 

«Υπάρχει πλέον ο ανάδοχος, ο οποίος θα εκπονήσει τη μελέτη εφαρμογής για το κτίριο του ανακτόρου» ανέφερε για το Τατόι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδωνη.

Στην πορεία των εργασιών στο Τατόι αναφέρθηκε η Λίνα Μενδώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Όπως σημείωσε η Λίνα Μενδώνη, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιλογής αναδόχου για το κτίριο του ανακτόρου.

«Υπάρχει πλέον ο ανάδοχος, ο οποίος θα εκπονήσει τη μελέτη εφαρμογής για το κτίριο του ανακτόρου. Αρχές Απριλίου ξεκινούν να εφαρμόζονται τα πρώτα σωστικά μέτρα στο ανάκτορο. Η εκπόνηση της μελέτης, σύμφωνα με τη νομοθεσία, θέλει αρκετούς μήνες.

Μέχρι το Μάιο του 2021 οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ θα έχουν την μελέτη εφαρμογής για να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τον ανάδοχο του έργου», τόνισε η κ. Μενδώνη, μετά και την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο κτήμα.

«Στόχος είναι το 2023 να έχει τελειώσει το ανάκτορο (σ.σ. το οικοδομικό σκέλος της αποκατάστασης του κτηρίου) για να ξεκινήσει αμέσως η τοποθέτηση των αντικειμένων, επί των μελετών που ήδη εκπονούνται», συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού.

Ως προς τις σωστικές εργασίες, η κ. Μενδώνη σημείωσε ότι θα ξεκινήσουν να γίνονται τώρα, «προφανώς με τη συμβατότητα που απαιτούν οι μελέτες, ώστε ούτε χρήματα να δαπανηθούν αδίκως, αλλά κυρίως να γίνει σωστά το έργο. Να σημειώσω εδώ ότι ήδη έχουμε τις οριστικές μελέτες, τις μελέτες εφαρμογής εκπονούμε τώρα», πρόσθεσε η ίδια.

Μενδώνη: Δύο οι χορηγίες για το Τατόι

Ως προς τις δωρεές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για το Τατόι, η κ. Μενδώνη είπε ότι υπάρχουν δυο «και ευελπιστούμε και σε άλλες. Η πρώτη αφορά στη μελέτη σκοπιμότητας η οποία χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη. Αφορά στο σύνολο αξιοποίησης και ανάδειξης των 47.000 στρεμμάτων».

Η άλλη χορηγία είναι από τον Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος «ασμένως, διέθεσε τα χρήματα για την παραγγελία δύο μεγάλων tolls, τα οποία θα τοποθετηθούν και αυτά αρχές Απριλίου, προκειμένου να αρχίσει κανονικά η εκκένωση -αρχίζει αυτή την εβδομάδα- των μαγειρείων και στη συνέχεια να αρχίσει η εκκένωση του στάβλου του Γεωργίου», συμπλήρωσε η υπουργός, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «κτήρια μεγάλα, γεμάτα κιβώτια, τα οποία δεν έχουν ανοιχτεί ποτέ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, θα καταγράψουν και θα συντηρήσουν τα κινητά που βρίσκονται μέσα. Συγχρόνως, θα ξεκινήσει η εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, αρχιτεκτονικών, στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών, για τα κτήρια, τα οποία θα αδειάζουν. Είναι ένα αρκετά σύνθετο εγχείρημα, πολλώ δε μάλλον, όπως αντιλαμβάνεστε, όταν αναφερόμαστε στο σύνολο του κτήματος, τον συντονισμό του οποίου έχει αναλάβει το ΥΠΠΟΑ», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, η κ. Μενδώνη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.