search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:44
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αποζημίωση «ειδικού σκοπού» για εργαζόμενους εταιρειών που κλείνουν

11.03.2020 13:55
Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - 6 σε Θράκη, 4 εισαγόμενα - Media

 

Αποζημίωση ειδικού σκοπού έρχεται για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που αναστέλλουν την δραστηριότητά τους με απόφαση του κράτους αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Η πρόβλεψη για τη χορήγησή της θα περιλαμβάνεται σε νέα ΠΝΠ στην οποία συμφώνησαν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Το συνολικό κονδύλι θα ανέλθει συνολικά σε 90-100 εκατ. ευρώ, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τα τα οποία θα φτάσουν σε περίπου 200.000 εργαζόμενους.

Το ποσό της αποζημίωσης θα είναι κατά μ.ο. στα 500 ευρώ και προβλέπεται να καλύψει ανάγκες για δύο μήνες.

Άδεια ειδικού σκοπού 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Πέτσα, ανακοινώθηκε ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού, επιπρόσθετη της κανονικής με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι 10.4.2020, την οποία μπορεί να λαμβάνει ένας από τους δύο γονείς και σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας ο ένας γονέας.

Για κάθε 4 ημέρες άδειας, 3 θα λογίζονται ως ειδικού σκοπού και μόνο 1 θα καταγράφεται ως κανονική άδεια.

Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, το κράτος θα καλύψει το 1/3 των αποδοχών του. ενώ για τους εργαζόμενους του Δημοσίου τομέα, το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών.

Αν ο ένας εργαζόμενος γονέας λάβει άδεια ειδικού σκοπού, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού ταυτόχρονα. Αν ο ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται περιπτώσεις που ο σύζυγος ή η σύζυγος νοσηλεύεται ή έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ή είναι άτομο με αναπηρία.

Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα δύναται ο εργοδότης να προτείνει επίσης την δυνατότητα εργασίας με ευέλικτο ωράριο εργασίας ή εργασία εξ αποστάσεως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:44