search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:33
MENU CLOSE

Πες αντίο στις λευκές τρίχες με εφτά εύκολα κόλπα

11.03.2020 14:48
Πες αντίο στις λευκές τρίχες με εφτά εύκολα κόλπα - Media

 

Το αιώνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε γυναίκα (και όχι μόνο) από μια ηλικία και μετά είναι οι λευκές τρίχες αλλά και η δύσκολη κάλυψη τους. Είναι πιο εμφανείς σε όσους έχουν μαύρα ή σκούρα καστανά μαλλιά, αφού η αντίθεση είναι μεγαλύτερη.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι παρατηρούν λευκές τρίχες στα μαλλιά τους πολύ πριν την ηλικία των 30! Παράγοντες όπως το άγχος, το στρες και οι ανθυγιεινές συνήθειες μπορούν να επισπεύσουν τη διαδικασία και να αποκτήσετε άσπρες τρίχες νωρίτερα. Ωστόσο ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και τα γονίδια των γονιών, τα οποία ευθύνονται κατά 99% των περιπτώσεων για την ηλικία στην οποία θα εμφανιστούν οι πρώτες άσπρες τρίχες. Για παράδειγμα, εάν η μητέρα σου είχε πολλά άσπρα μαλλιά στα 40 της, πιθανότατα θα αποκτήσεις και εσύ λευκές τρίχες στα 40, ή λίγο πιο νωρίς.

Εμείς σου έχουμε κάποια tips για να καλύψετε τις λευκές τρίχες σε περίπτωση που θέλεις να αποφύγετε το κομμωτήριο.

Αλλάξτε πλευρά: Έχοντας για πολύ καιρό την ίδια χωρίστρα, τα μαλλιά ανοίγουν και οι λευκές τρίχες γίνονται πιο ορατές. Πειραματίσου με συχνές εναλλαγές στη φορά της.

Μάσκαρα: Όταν δεν υπάρχει πολύ χρόνος στη διάθεσή σου, μπορείς να περάσεις τις λευκές τρίχες με μία μάσκαρα. Αν τα μαλλιά είναι σκούρα χρησιμοποίησε μαύρη μάσκαρα, αν είναι πιο ανοιχτόχρωμα επίλεξε μία χρυσή. Μετά το τέλος της βραδιάς, μπορείς να λουστείς με σαμπουάν και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Απόφυγε την αλογοουρά: Μπορεί να είναι βολική και εύκολη, αλλά κάνει τις λευκές τρίχες πολύ πιο ευδιάκριτες μιας και εμφανίζονται στην ρίζα του τριχωτού της κεφαλής. Γι’ αυτό λοιπόν, προτίμησε τα μαλλιά να τα αφήνεις κάτω και ανέμελα.

Ανταύγειες: Κάνε ανοιχτές ανταύγειες στα μαλλιά. Έτσι θα καλυφθούν αν όχι όλες, οι περισσότερες λευκές τρίχες. Το μυστικό είναι να επιλέξεις απόχρωση τρεις τόνους πιο ανοιχτή από το φυσικό σου χρώμα.

Σπρέι προσωρινής κάλυψης: Μπορείς να τα βρεις στο εμπόριο σε ποικιλία χρωμάτων, εφαρμόζεται στη ρίζα και κρατάει μέχρι την επόμενη φορά που θα λουστείς!

Αν δεν μπορείς να τις πολεμήσεις, πήγαινε μαζί τους: Αυτό ισχύει στις περιπτώσεις που το κεφάλι σου έχει γεμίσει κατά 80% λευκές τρίχες, όπου εκεί πλέον πρέπει να αποδεχθείς το γεγονός ότι οι λευκές τρίχες είναι κάτι το αναπόφευκτο. Μπορείς να τις αφήσεις να καταλάβουν και να αποκτήσεις ένα τελείως νέο στυλ – το φυσικό γκρίζο. Δεν είναι λίγες εκείνες που έχουν κάνει μόδα το φυσικό γκρί και μεταξύ μας, δεν είναι καθόλου άσχημο

Πολέμησε τις! Το τελευταίο οχυρό η βαφή και η πιο σίγουρη, μόνιμη λύση. Είτε θελήσεις να περάσεις τις ρίζες, είτε όλο το κεφάλι, η επίσκεψη στο κομμωτήριο γίνεται επιτακτική. Εκεί ο κομμωτής σου θα σου προτείνει το καλύτερο σχέδιο δράσης, έτσι ώστε να αφανίσετε όλες τις λευκές τρίχες μια και καλή.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:32