search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25
MENU CLOSE

Μέρκελ-Ολάντ-Μόντι-Ραχόι αποφάσισαν πακέτο 130 δισ. ευρώ για ανάπτυξη

22.06.2012 14:44
Μέρκελ-Ολάντ-Μόντι-Ραχόι αποφάσισαν πακέτο 130 δισ. ευρώ για ανάπτυξη - Media

Το ποσό των 130 δισ.ευρώ αποφασίστηκε να δοθεί για ανάπτυξη, έπειτα από τη συνάντηση των ηγετών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας στη Ρώμη.

Το ποσό των 130 δισ.ευρώ αποφασίστηκε να δοθεί για ανάπτυξη, έπειτα από τη συνάντηση των ηγετών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας στη Ρώμη.

Ειδικότερα, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει πακέτο 130 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθούν οι πολιτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

«Χρήσιμη» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας παράλληλα πως «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλους τους μηχανισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να σταματήσει η επίθεση των αγορών.»

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα. Τώρα πρέπει να κινητοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για την ανάπτυξη», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

«Συμφωνήσαμε όλοι στην ανάγκη να ελέγξουμε τα ελλείμματά μας, να εργαστούμε για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό των χωρών μας, αλλά και σε επίπεδο ΕΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Σημειώνεται πως η διάσκεψη στην Ρώμη οργανώθηκε από τον Μάριο Μόντι με την επιδίωξη να ασκηθεί ουσιαστική πίεση στο Βερολίνο, με την βοήθεια της Γαλλίας και της Ισπανίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25