10/04/2020 09:15:32

Οδηγοί προσοχή: Δείτε πως παραβιάζουν αυτοκίνητα με σύστημα keyless (Video)

Οδηγοί προσοχή: Δείτε πως παραβιάζουν αυτοκίνητα με σύστημα keyless (Video) - Media

 

Είναι πολύ καλό και λειτουργικό όταν το αυτοκίνητο σας, διαθέτει ένα σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί. Εύκολο στην είσοδο, πρακτικό στην καθημερινότητα αλλά τα τελευταία χρόνια, οι κλέφτες αυτοκινήτων έχουν αρχίσει να επωφελούνται από τέτοια συστήματα κάνοντας… ηλεκτρονικές επιθέσεις. Μία τέτοια απόπειρα κλοπής καταγράφτηκε σε video (από κάμερα ασφαλείας) και αφορά την παραβίαση μιας BMW M2 Competition στη Γερμανία.

;Όπως αναφέρει το newsauto.gr βρέθηκε αυτό το βίντεο στο Reddit (το δημοσίευσε εκεί ο ιδιοκτήτης της M2). Στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα του, οι κλέφτες ερευνούν τον χώρο στο εμπρός από το σπίτι, που είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητο. Ένας από αυτούς κρατά ένα φορητό υπολογιστή (ή ένα αναμεταδότη σε κουτί). Με αυτό αντιγράφουν το σήμα (τους κωδικούς του κυρίως) οι οποίοι εκπέμπονται από το κλειδί που είναι μέσα στο σπίτι του ιδιοκτήτη. Έπειτα οι κωδικοί στέλνονται σε μια δεύτερη συσκευή την οποία κρατούν οι κλέφτες στην πόρτα του οδηγού. Από την στιγμή που το αυτοκίνητο ξεκλειδώθηκε οι δράστες της κλοπής χρειάστηκαν μερικά δευτερόλεπτα για να ξεκινήσουν το sport αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το αυτοκίνητο βρέθηκε (περίπου 90 λεπτά μετά την κλοπή) και μόλις 40 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του ιδιοκτήτη του, όταν το παράτησαν οι κλέφτες. Ίσως επειδή πίστευαν ότι το όχημα εντοπίστηκε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.