search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:23
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Επιστήμονες ισχυρίζονται οι άνδρες θύματα μπορεί να πάθουν ανικανότητα – Χτυπά στα γεννητικά όργανα

12.03.2020 15:19
Κορωνοϊός: Επιστήμονες ισχυρίζονται οι άνδρες θύματα μπορεί να πάθουν ανικανότητα – Χτυπά στα γεννητικά όργανα  - Media

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια δημοσιευμένη σε επιστημονικό περιοδικό, μελέτη, αλλά για ισχυρισμούς και εικασίες γιατρών από τη Wuhan, οι οποίοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με χιλιάδες περιστατικά κορωνοϊού. 
Οι γιατροί από τα νοσοκομεία της περιοχής προτρέπουν όλους τους άνδρες που νοσούν από τον ιό και στη συνέχεια θεραπεύονται, να κάνουν οπωσδήποτε εξετάσεις διότι όπως λένε ο ιός χτυπάει στους όρχεις και μπορεί να προκαλέσει ανικανότητα, και μεγάλο πρόβλημα στην ταχύτητα και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να είναι γόνιμοι. Για την ακρίβεια μιλάνε για πιθανότητα σοβαρής ανοσολογικής βλάβης στους όρχεις. 


Βέβαια μέχρι στιγμής καμία μελέτη δεν έχει δείξει ότι ο ιός μπορεί να μειώσει τη γονιμότητα των ανδρών ή τη σεξουαλική τους ισχύ. 
Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου Tongji στη Wuhan μπορεί ο κορωνοϊός να χτυπάει στους πνεύμονες και το ανοσοποιητικό σύστημα αλλα δεν αποκλείεται να μπορεί να βλάψει τις ικανότητες αναπαραγωγής του ανθρώπου και κυρίως του άνδρα. 
Οι Κινέζοι γιατροί υποστηρίζουν ότι ο ιός προκαλεί βλάβει στα ανθρώπινα κύτταρα και στην παραγωγή της πρωτείνης αγγειοτενσίνης ACE2. Η συγκεκριμένη πρωτείνη είναι άφθονη στους όρχεις του άνδρα και σχετίζονται με την αναπαραγωγική ικανότητα 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:19