search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:39
MENU CLOSE

Ο κορωνοϊός και το… Eurogroup συζητήθηκαν στο ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – Στον πάγο το συνέδριο του Μαϊου

12.03.2020 16:40
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναβάλλει το Φεστιβάλ του Σεπτέμβρη - Η ανακοίνωση - Media
 
Αναστολή όλων των προσυνεδριακών διαδικασιών και των δημόσιων εκδηλώσεων του κόμματος αποφάσισε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Η αναστολή, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό προς το παρόν θα ισχύσει ως το Πάσχα και τότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Σε αυτό το διάστημα, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση θα «αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και η πλατφόρμα iSYRIZA, ώστε να συνεχιστεί η πολιτική δουλειά του κόμματος και η επικοινωνία με τους πολίτες».
 
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το συνέδριο πηγαίνει παραπίσω (ήταν προγραμματισμένο για 14 – 17 Μαϊου) και στην πορεία θα εκτιμηθεί πότε ακριβώς θα γίνει.
 

«Να ζητηθεί στο Eurogroup μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων»

Στο τραπέζι του Πολιτικού Συμβουλίου τέθηκαν και τα δεδομένα που αφορούν στις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία. Εκτιμάται ότι η ανάπτυξη που παρουσίασε επιβράδυνση ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα επηρεαστεί αρνητικά και γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να πιέσει τους εταίρους για μείωση των πλεονασμάτων ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να στηριχθούν η Δημόσια Υγεία, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις.
 
Ειδικότερα ζητά από την κυβέρνηση, «αρχής γενομένης από το Eurogroup της 16ης Μαρτίου, να ασκήσει πίεση προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να πάψει η Ευρώπη να παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις και να προχωρήσει σε γενναία μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς και ελάφρυνσης των δημοσιονομικών υποχρεώσεων».
 
Επιπρόσθετα σημειώνεται πως «σε αυτές τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, με τις οικονομικές επιπτώσεις να είναι ακόμα άγνωστες, αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ σοβαρές, η διεκδίκηση για άμεση μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα πρέπει να είναι αυτονόητη για την κυβέρνηση».
 

Ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα

Αν και τη συνεδρίαση απασχόλησε κατά το μεγαλύτερο μέρος το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού συζητήθηκε και το θέμα της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας. Πιο συγκεκριμένα, εκφράστηκε «έντονη ανησυχία για την διαρκώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο».
 
Υπό αυτό το πρίσμα συνομολογήθηκε -στο κλίμα της χθεσινής ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα– πως «καμία πρόκληση δεν μπορεί να μένει αναπάντητη» και πως «είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας βρίσκει ολόκληρο τον ελληνικό λαό ενωμένο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:38