search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:09
MENU CLOSE

Μια καλή πρόταση για το Δημοτικό Πειραιά: Υποψήφιος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Κωνσταντίνος Μπούρας

13.03.2020 04:00
Μια καλή πρόταση για το Δημοτικό Πειραιά: Υποψήφιος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Κωνσταντίνος Μπούρας - Media

 

Ο Θεατρολόγος Κωνσταντίνος Μπούρας είναι υποψήφιος για τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Οι φίλοι του θεάτρου περιμένουν  τον δήμαρχο του Πειραιά Πέτρο Μώραλη και το δημοτικό συμβούλιο να ορίσουν τον νέο Διευθυντή του ιστορικού θεάτρου της πόλης. Πολλοί είναι οι υποψήφιοι, όπως μαθαίνουμε, αλλά μια από τις υποψηφιότητες, αυτή του θεατρολόγου και κριτικού Κωνσταντίνου Μπούρα παρουσιάζει, σίγουρα, μεγάλο ενδιαφέρον. 

 Ο Κωνσταντίνος Μπούρας,  γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1962. Είναι αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με  Μάστερ (D.E.A.) Θεατρικών Σπουδών του γαλλικού Πανεπιστημίου Paris III (La nouvelle Sorbonne) . Είναι ακόμα πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου και Αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα (2019) με θέμα «Τα θεατρικά έργα του Lawrence Durrell».

Εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Το δραματικό στοιχείο της σύγχρονης ελληνικής ποίησης στα χρόνια της Κρίσης (2008-2018)”.

   Εργάζεται στον Ε.Ο.Τ. και στο  Υπουργείο Τουρισμού  έως και σήμερα, ανελλιπώς, ως διπλ. μηχανολόγος μηχανικός Ε.Μ.Π. με εξειδίκευση στον έλεγχο των Δημοσίων Έργων.

   Ως κριτικός λογοτεχνίας και θεάτρου συνεργάστηκε με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, καθώς και με τις εφημερίδες Η ΑΥΓΗ, τα ΝΕΑ κι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, με την ΕΡΤ, με το γαλλικό περιοδικό DESMOS (επιμελήθηκε το αφιέρωμα για το νέο ελληνικό θέατρο και συμμετείχε ως αρθρογράφος στο αφιέρωμα για τη σύγχρονη ελληνική ποίηση), με ελληνικά έντυπα περιοδικά (ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ, ΤΑ ΔΕΚΑΤΑ, Poetix, Η ΝΕΑ ΕΥΘΥΝΗ, Ο ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ, ΤΟ ΚΟΡΑΛΛΙ, ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ, ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ κ.ά.), καθώς και με ηλεκτρονικά περιοδικά.

Ως συγγραφέας έχει μέχρι σήμερα εκδώσει τριάντα επτά βιβλία (ποίηση, θέατρο, μυθιστόρημα, δοκίμια) από τα οποία δύο (ένα μυθιστόρημα και μία θεατρική τριλογία) στη γαλλική γλώσσα.  Έχει βραβευθεί από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για μελέτημά του με θέμα την ποίηση του Ανδρέα Κάλβου. Έχει τιμηθεί από την «Διεθνή Εταιρία Ποιητών», τη «Διεθνή Εταιρία Συγγραφέων και Καλλιτεχνών» και τη «Διεθνή Εταιρία Lawrence Durrell»..

    Από το 1997 μέχρι και το 1998 διετέλεσε διευθυντής του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Ως συγγραφέας έχει μεταφράσει, επιμεληθεί και διορθώσει επιστημονικά κείμενα σχετικά με το θέατρο που έχουν τυπωθεί σε βιβλία σημαντικών εκδοτικών οίκων σε προγράμματα θεάτρων («Αμφι-θέατρο» Σπύρου Ευαγγελάτου και «Η νέα ΣΚΗΝΗ» Λευτέρη Βογιατζή) και σε έγκριτα περιοδικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:09