search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:30
MENU CLOSE

Η Norwegian Air απολύει προσωρινά τους μισούς εργαζομένους

12.03.2020 17:29
Η Norwegian Air απολύει προσωρινά τους μισούς εργαζομένους - Media

 

Οι νορβηγικές αερογραμμές Norwegian Air θα ακυρώσουν 4.000 πτήσεις και θα απολύσουν προσωρινά τους μισούς εργαζομένους τους, μετέδωσε σήμερα η κρατική ραδιοφωνία NRK, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η πτώση της ζήτησης λόγω της επιδημίας του κορονοϊού πλήττει όλο και περισσότερο το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Ένα επιπλέον πλήγμα αποτέλεσε κι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δραστικούς περιορισμούς στα ταξίδια από την Ευρώπη για τις επόμενες 30 ημέρες σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα του.

Η απαγόρευση του Τραμπ αποτέλεσε καίριο πλήγμα για την πρωτοπόρο των χαμηλού κόστους υπερατλαντικών πτήσεων. Η Norwegian Air είναι η μεγαλύτερη ξένη εταιρεία που εξυπηρετεί τις συνδέσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και άλλων μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η γαλλική εταιρεία Air France ανακοίνωσε σήμερα πως θα συνεχίσει να πετά προς τις ΗΠΑ, παρά τις απαγορεύσεις που ανακοίνωσε ο Τραμπ.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως κατέγραψε και λαμβάνει υπ’ όψη της τους περιορισμούς που έθεσαν οι ΗΠΑ και που, όπως τόνισε, η Air France θα αρχίσει να εφαρμόζει από τις 14 Μαρτίου.

Έτσι, από τις 14 έως και τις 28 Μαρτίου, η Air France θα συνεχίσει τις πτήσεις προς την Ατλάντα, το Σικάγο, το Ντιτρόιτ, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, την Ουάσινγκτον και το αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη. Επίσης ανακοινώνει πως αναμένει διευκρινίσεις από τις αμερικανικές αρχές για τη δυνατότητα να εξακολουθήσει τις πτήσεις προς Μαϊάμι, Βοστώνη και Χιούστον.

Ο γαλλικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τους εταίρους του ομίλου του, KLM, Delta Airlines, Virgin Atlantic, για το πώς θα συνεχίσουν τις υπηρεσίες τους για τους πελάτες τους προς τις ΗΠΑ και πέραν της 28ης Μαρτίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:30